Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem O myslivosti ...

.kouknete na SK tam je medvedu habadej, tlaci se az k lidskym sidlum, kazdorocne je tam nekolik napadeni medvedem
Ano, typický důsledek lidského pocitu neomylnosti. Necitlivého přístupu k ochraně druhů, vždy je to hop, nebo trop. Není to zřejmě správné.
tlaci se az k lidskym sidlum, kazdorocne je tam nekolik napadeni medvedem
Záleží na úhlu pohledu, není to tak, že lidé se tlačí k "sídlům" medvědů? To je otázka. Samozřejmě jsem dalek tomu, nějak upředňostňovat šelmy před lidmi, ale trocha tolerance je myslím na místě.
Pokud lze jako měřítko brát "ublížení na zdraví s následkem smrti" znám daleko dravější i když plechové "šelmy"
a nikdo se nesnaží je vyhubit.
Také se mě toto srovnání zdá trochu extrémní, jen chci poukázat na to, že určitá rizika k životu prostě patří.
Nebudeme-li takováto nebezpěčí do určité, přijatelné míry akceptovat, mohli bychom se dočkat toho, že např. Indům, Australanům, Afričanům dojde trpělivost třeba s jedovatými hady, kteří jsou podle mě známých statistik nesrovnatelně většími násilníky. Budou sice všichni v o něco větším bezpečí, ale je to správné?
Evropská populace si zvykla být "moudrá", relativně bezpečná a je přesvědčená příliš o své pravdě, já myslím, že určitá dávka pokory k přírodě by neškodila.
Vím ono se to říká, když nikoho z mé rodiny žádný medvěd nesežral, přesto si myslím, že bychom se měli snažit i za cenu občasných exscesů o soužití se zvířaty, která jsou sice nepohodlná, ale do přírody prostě patří.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny