Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proč umřel?(pandinus imperator)

Dobrý den chtěl bych se zeptat z jakých důvodů umřel muj štíř.
Podmínky chovu:20-25 stupňu,podklad větší vrstva lignocelu,krmení za 14 dní jendoho brazilského červa.
Před 10minutama se normalně hybal a ted nic.je ze zverimexu kazdý druhý den sem mu nabyzel červa z pinzety a kdyz nechtel tak se otočil jinak si ho vzal a ted jsem mu nabídl a nic tak jsem ho zkusil vzit do ruky a a lezel mi na ruce jak kus hadru
dekuji za odpoved

Předmět Autor Datum
třeba byl starej,nebo si měl špatný podmínky(ty jsi prakticky nepopsal)
Nery 24.01.2009 21:13
Nery
jo a nemohl to byt tím že byl sam?četl sem že žijí ve skupinach a ani newim odkud ho meli ze zverime…
EdaHaD 25.01.2009 10:54
EdaHaD
Myslím, že na samotu neumřel. Je pravda, že žijí ve skupinách, dokonce se u nich objevují i sociální…
pandinus 25.01.2009 11:22
pandinus
tak ja newim vlhko tam mel vlhčil sem 1-2 za den ukryt taky mel aby nebyl tolik stresovan mel tam i…
EdaHaD 25.01.2009 12:12
EdaHaD
Jestli už byl dospělý, tak mohl umřít i stářím nebo nějaké zavinění už ve zverimexu, plísně, parazit…
pandinus 25.01.2009 12:40
pandinus
ok děkuji moc za odpovedi
EdaHaD 25.01.2009 17:25
EdaHaD
hej tak to sme tet dva taky mě dneska zemřel ..a choval sem ho ve stejných podmínkách jako ty a taky…
matrix 01.09.2011 20:31
matrix
A proto jsem proti kupování terarijních zvířat ze zverimexů. Co jsem byla ve zverimexech, obvykle ti…
Taria 01.09.2011 20:36
Taria
Tak to já teď v jednom zverimexu viděla perlu - v terárku asi 50x30x30 - asi půl cm písku, nějaká de…
lacerta 02.09.2011 00:10
lacerta
A ten pandíňák tam u nich nebyl? to se divim..ve zverexech dovedou vytvořit neuvěřitelné kombinace.…
Aurifer 02.09.2011 10:19
Aurifer
Ne, ale možná tam byl ještě nějakej gekon...do tak obrovskýho terárka se toho vejde:-/ Na kaktusy js…
lacerta 02.09.2011 10:27
lacerta
Já od doby, co mi řekla, že tam mají UV zakázáno a absolutně jí nevadilo, že ten chameleon byl pomal…
Taria 02.09.2011 11:11
Taria
No, já se jednou vyjádřila k agamě s hrbem...Pak jsem se hádala s paní, co vystavovala vodní želvy n…
lacerta 02.09.2011 11:17
lacerta
Chtělo by prostě zavést do zverimexů s živou zvěří teplokrevné živočichy jako křečci, myši, potkani…
Aurifer 02.09.2011 11:58
Aurifer
Nesouhlasím. Nejdůležitější je zavést majitele zverimexů, kterí mají cit a zkušenosti se zvířaty ...…
Anička42 02.09.2011 12:26
Anička42
Jenže současný nejvíce rozšířený stav je zřejmě blbý majitel- blbý prodavač. Ale prodavac na to musí…
Aurifer 02.09.2011 13:30
Aurifer
No, on spíš ani není cíl těhle řetězců, mít opravdu kvalifikovanej personál - chtěla jsem pracovat v…
lacerta 02.09.2011 13:51
lacerta
před asi 15 lety jsem ve zverexu dělala, při pohovoru je zkušenosi zajímaly (šéf byl akvarista) Takž…
Aurifer 02.09.2011 13:57
Aurifer
A problém je ještě v tom, že si takové věci lidi koupí...kdyby se to neprodávalo, tak si to majitelé… poslední
Paganae 03.09.2011 00:31
Paganae

Myslím, že na samotu neumřel. Je pravda, že žijí ve skupinách, dokonce se u nich objevují i sociální projevy, na příklad při svlékání daného stíra ostatní ze skupiny obstoupí a chrání ho před možnými, menšími predátory. Ale jak jsem řekl, samota asi nebyl ten důvod proč umřel.

A proto jsem proti kupování terarijních zvířat ze zverimexů. Co jsem byla ve zverimexech, obvykle ti hadi a ještěrky nevypadali nejlépe, kor v jednom zverimexu, kde mají chameleona jemenského a nesmí tam mít žádný UV zdroj, jen obyč žárovku. Tu vlastně měli i u baziliška, želv, gekončíků a úžovky + minimum substrátu.

A ten pandíňák tam u nich nebyl? to se divim..ve zverexech dovedou vytvořit neuvěřitelné kombinace. V jednom zverexu byla v terárku s faremním leguánem odchytová agama rodu Leiolepis a 2 odchovovýma gekončíkama, dlužno dodat terárko zařízené tak, aby nevyhovovalo ani jednomu z nich..na dně lignocel a v něm umělé kaktusy :-D]:(

Já od doby, co mi řekla, že tam mají UV zakázáno a absolutně jí nevadilo, že ten chameleon byl pomalu hnědý a takovy celkově "chcíplý", nemám náladu je na takové věci upozorňovat. Fakt nemaj na to žádný cit, nic. Chtělo by prostě zavést do zverimexů s živou zvěří teplokrevné živočichy jako křečci, myši, potkani + krmení všeho druhu, ale ne tak citlivá zvířata jako hadi, ještěrky a jiné druhy plazů, ke kterým prodavačky nemají žádný cit, zkušenosti a bojí se jich.

No, já se jednou vyjádřila k agamě s hrbem...Pak jsem se hádala s paní, co vystavovala vodní želvy na přímým poledním sluníčku v lavoru bez stínu, ale už nějak nemám sílu to řešit, ve zveráku nekupuju ani krmení pro kočky (a dokonce ani u těch nejsou schopný poradit dobře...)To UV je asi jen špička ledovce...

Chtělo by prostě zavést do zverimexů s živou zvěří teplokrevné živočichy jako křečci, myši, potkani + krmení všeho druhu, ale ne tak citlivá zvířata jako hadi, ještěrky a jiné druhy plazů, ke kterým prodavačky nemají žádný cit, zkušenosti a bojí se jich.

Spíš by to chtělo do zverexů zavézt kvalifikovaný personál, co bude vědět co prodává a jak se o to má starat. Ono by pak ubylo i těch, co si koupí zvíře a umořej ho, protože jim prodavačky blbě poradily.

Nesouhlasím. Nejdůležitější je zavést majitele zverimexů, kterí mají cit a zkušenosti se zvířaty ... zkušených prodavačů tam může být 20, ale když majitel nařídí/zakáže, nezmůžou nic. Kdežto když bude nezkušený prodavač, ale majitel, který ho "zjebe" že takhle to zvíře chcipne, brzy bude prodavač o něco zkušenější.

Jenže současný nejvíce rozšířený stav je zřejmě blbý majitel- blbý prodavač. Ale prodavac na to musí mít kurz, kde ho nic kloudného nenaučili. Majitele zverexů "kterí mají cit a zkušenosti se zvířaty" se nezavedou, je to všechno soukromej sektor. jsaně, pokud je šéf blb, prodavač nic nenadělá (znám z vlastní praxe- taky jsme o těch želvičkách musely tvrdit, že nevyrostou) Najdou se i zverexy, kde šéf neni blb a zvířatům rozumí, ale ten pak má většinou i kvalifikovaný personál. Ale těch zas tolik neni.

No, on spíš ani není cíl těhle řetězců, mít opravdu kvalifikovanej personál - chtěla jsem pracovat v Pet centru - na pohovoru je vůbec nezajímaly zkušenosti (sice jich moc nebylo, ale přesto víc než ostatní zájemci), ale spíš chtěj někoho, kdo o tom prd ví, takže se nebude dohadovat o tom, jestli je tohle dobře nebo špatně. Vyškolí si je na to, co maj prodávat - to nejdražší kvalita nekvalita. Když si tam nacpou někoho, kdo ví o co jde, tak se jim bude bouřit a nenechá tam přežívat leguána s agamou v jednom terárku...nebude ochoten nabízet plastový "želvária" s palmou atd. Takže možná by bylo nejlepší ve zverexu vůbec nic živýho krom cvrčků neprodávat...protože netrpí jenom plazi, ale kolikrát i koťata...

před asi 15 lety jsem ve zverexu dělala, při pohovoru je zkušenosi zajímaly (šéf byl akvarista) Takže o zvířata bylo postaraný dobře...ale prodávat jsme musely taky všechno za každou cenu. Viz. ty želvičky a posrtoje se sombrérem pro leguány.

A problém je ještě v tom, že si takové věci lidi koupí...kdyby se to neprodávalo, tak si to majitelé zverexů od dodavatelů prostě nevezmou. Někteří "chovatelé" ale koupí cokoli, na čem je obrázek jejich mazlíčka.
Ty zvířata trpí na nedostatek informací...ať už ty informace nemá majitel obchodu, prodavač nebo samotný chovatel.

Můj "oblíbenec" je zatím pokřivená felsuma a dva anolisové v pouštním teráriu s napaječkou pro hlodavce...místní zverex.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru