Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Paleosuchus palpebrosus - chov

Chci si pořídit tohoto krásného krokodýlka a potřeboval bych se na pár věcí ohledně jeho chovu zeptat. Vše co je na internetu v češtině jsem přečetl. Jazyky neumím.
Budu mít mimino a plánuju pro něj zatím menší akvaterárium. Asi udělám klasické terárium se šoupačkama, trochu vyším soklíkem po kterém jezdí dvířka ( kvůli vodě ) a souší. Souš asi provedu tak že terárko předělím v 1/3 sklem ( 1/3 plochy souš a 2/3 plochy voda ). S tím že by z vody na souš vedly kameny, tak aby po nich na souš mohl bez problému vylézt a být třeba jen z půlky namočený. Vodu bude čistit filtr a vyhřívat ji bude akvarijní topítko na cca 28°C. Jestli nechat jet filtr nonstop a nebo pustit jen když bude potřeba též nemám ujasněno. Jak vyhřívat souš taky nevím. Z některých stran slyším že klasicky žárovkou z jiných že souš netřeba vyhřívat. Na souš bych dal asi písek nebo akvaryjní štěrk, na dno kde bude voda nic. O tom jestli musí mít uvb slyším různé názory. Takže nevím jestli ano nebo ne. A v případě že ano tak jaké přesně?
S krmením jsem to slyšel takto - 2x-3x týdně krmit prcka, do půl roku dávat jen ryby a hmyz. Na souš bych dal jako ůkryt trubky - opět jsem četl v článku. A do vody korkouvou kůru. Nejvíc mi vrtá hlavou vyhřívání souše a potřeba uvb...

Předem všem zkušeným chovatelům co mi odpoví děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny