Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýšovec duhový

Zdravim vsechny,chtel jsem se zeptat,chci si poridit tohoto krasneho hada,mam mensi zkusenosti jen s elaphe guttata,predtim jsem choval gekony,ale to uz jsem zase odbocil...Tak teda bych se chtel zeptat jak to vidite vy z vaseho pohledu,zravost?prijima v pohode?nejidealnejsi velikost terraria(ne minimum),povaha,spis vice agresivni,utocny,nebo spis naopak,diky i za jakekoli poznatky a vase zkusenosti....
Změna předmětu, původně: Hroznysovec Duhovy.. (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
plastove boxy su pre mlade hady idealne . . .lahke, nerozbitne, dobre omyvatelne, vetranie si velmi…
AAA 15.02.2009 20:07
AAA
Vzdy je to len o mnozstve a vhodnosti ukrytov a nie o velkosti teraria, ako sa stale s oblubou opaku…
DanKanFan 16.02.2009 10:37
DanKanFan
S tou telocicnou si to trosku prehnal nie ;) Prirodu by som do toho tiez moc netahal . . . . Ta moja…
AAA 16.02.2009 19:06
AAA
Had sa citi dobre ak ma vhodny ukryt nie male terarko, cize je to blud! Alebo to vravis podla vlastn…
DanKanFan 17.02.2009 10:23
DanKanFan
nemyslim si ze trepete blbosti . . necham si poradit . . ten substrat az taky drahy nebol a ano prec… poslední
AAA 17.02.2009 13:40
AAA

plastove boxy su pre mlade hady idealne . . .lahke, nerozbitne, dobre omyvatelne, vetranie si velmi lahko spravis aj sam . . . neviem ale podla mna ak das mladatko do terarka pre dospeleho hada ( predpokladam ze robis uz rozmerovo to terarko pre dospeleho hada) tak mozno bude aj dost stresovany z toho velkeho prostredia a uplne strateny . . . porozmyslaj este o tom, na tvojom mieste by som to riesil takto.

Vzdy je to len o mnozstve a vhodnosti ukrytov a nie o velkosti teraria, ako sa stale s oblubou opakuje. Pokial ma had dostatocne mnozstvo ukrytov, tak ho mozes mat aj v telocvicni! Alebo myslis, ze v prirode je tiez v boxe az kym nevyrastie, pretoze by sa citil strateny? A stiepky niesu vhodne pre cenchrie.

Tusim by uz bolo na case vydat knihu: Myty a povery v teraristike, stale dokola tie iste bludy.

S tou telocicnou si to trosku prehnal nie ;) Prirodu by som do toho tiez moc netahal . . . . Ta moja rada bola konkretne prenho kedze vravel ze musi pockat kym dorobi terarko co je podla mna zbitocne pre takeho maleho hadika a netvrd mi ze nie, A nie su stiepky ako stiepky a toto je dokonca kôra. . sak kezdy druh dreviny ma ine vlastnosti . . . : Piniova kôra sa pouziva ako podstielka pre polovlhke teraria, najmä vsak pre vlhke tropicke teraria z dôvodu dobreho udrziavania vlhkosti. Jediny problem by som videl pri tom uvolnovani toxinou/silic, ale tomu moc neverim . . mate stym niekto osobne skusenosti ze to naozaj poskodzuje zvierata?
Neviem co myslis pojmom bludy, ale to s tym ze maly had sa citi lepsie v primerane velkom terariu nie je blud, ak si teda myslel toto!

Had sa citi dobre ak ma vhodny ukryt nie male terarko, cize je to blud! Alebo to vravis podla vlastnych uz niekolkomesacnych skusenosti?

Ano, ako docasne riesenie pre mlada je krabica v pohode, ale ja som sa vyjadroval k tvrdeniu o velkom tera a strese zvierata, co je blud, ktory sa papagajuje na internete jedna radost.

To o tej kore si precital na obale co? Hmm tiez by ma mozno sralo, keby som dal za nejaky substrat 300 korun a potom by mi povedali, ze to je blbost a stacil by za 50. No ale poradit si nedas, o siliciach neveris, tak co uz, hodne zdaru pri chove, my s Krokodilom len budeme ticho suchat nohami, ved trepeme blbosti.

nemyslim si ze trepete blbosti . . necham si poradit . . ten substrat az taky drahy nebol a ano precital som to na obale :) . . ale zaujimalo by ma ci uz vam posiel nejaky chovanec koli tym siliciam . . . takze vravite ze normana prahobycajna raselina plus raselinik . . skusim to dnes kupit . . ale ten raselinnik ani neviem ako vyzera, nemohol by nikto postnut fotku a popripade ze kde sa to da zohnat . . ?
dakujem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru