Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gonyosoma oxycephala - Chová niekto tohoto hada...?

Mám pár těchto hadů od stáří 2-3 měsíců , jsou úžasní . Samice bude mít letos tři , samec dva roky . Uvažuji v budoucnu pokusit se je rozmnožit .Hodně informací jsem toho o tomto druhu vyhledala a načetla , ale nemám jasno v otázce podávání vitaminových preparátů . Někdo to doporučuje a někdo ne . Hadi žádné zdravotní problémy nemají , prospívají zdařile , krmím je živou potravou , vezmou myši , křečky , pískomily přiměřené velikosti , vše mám z vlastního chovu . Frekvence krmení hadů jednou za 1-2 týdny , ale nedávám jim tolik kusů , jak se tu všude uvádí , maximálně dva. Krmím je vždy v teráriu ,uloví si sami . Když váhají , je-li něco většího ,nechám chvíli běhat v teráriu , odeberu a pak podám do bezprostřední blízkosti omráčené , většinou sloví vždy s úspěchem .
Z různých rad se mi nejvíc zamlouvá podání vitamínů v roztoku a k tomu mám možnost použít preparát Promotor L , který obsahuje celý komplex B vit. + spektrum esenciálních aminokyselin . Má někdo zkušenost s podáváním tohoto přípravku u hadů ? Nebo jaký druh vitamínového přípravku používáte , pokud používáte ? Kdosi se tu zmiňoval o problematice nedostatku selenu a vit. E u těchto hadů , lze použít Selevit-E , zkušenosti ...??

Jinak ke zdejší , již pár roků staré diskuzi :-) hady mám každého samostatně v přírodních teráriích s živými rostlinami a jako substrát se výborně osvědčil vláknitý rašeliník ,který udržuji stále vlhký , hadi se do něj rádi občas zavrtají a problém s uklízením výkalů z něho není , hromádka se lehce vyjme i se znečištěnými vlákny . Jako úkryty velmi dobře slouží korkové roury , kterých je v teráriu více , had si může vybrat , ve které mu je zrovna nejlépe z hlediska teploty , jsou v různé výšce. Rádi do těchto úkrytů také kálí , pak se tubus snadno vyjme , vyčistí , propláchne horkou vodou , případně sterilizuje v horkovzdušné troubě a vrátí se zpět . Myslím , že pečlivě udržované přírodní terárium se hadům zamlouvá a prospívat v něm mohou ve zdraví .
Za dobu , co čtu zdejší poradnu je Vás tu dost , co tyto hady máte nebo jste je měli , jak dlouho se dožívají ? Nechává si je někdo jen tak , na dožití , když už nejsou vhodní k reprodukci ?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny