Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení a tepolota v terárku

Ahoj,
nějak nemůžu pořád vyladit teplotu v terárku. Přišlo mi, že je tam až moc teplo a v žádném místě není chladněji. Všude bylo cca 28°C - 30°c, pod jednou žárovkou bylo cca 38°C a pod druhou snad ještě víc než 45°C. Ale když jsem vyměnila žárovky za jiné a nebo slabší, byla v terárku dost tma.
Dnes jsem ještě dělala změny. Přidala jsem tam zářivku (kuli světlu) a povyměňovala jsem žárovky. Takže jednu tam mám Repti Glo (2.0 compact; 13W; taková ta zakroucená) a druhá je terarijní pro pouštní ještěry (tmavá krabice s oranžovým proužkem - ale už jí nemám; myslím že bodovka. Takže nyní je v jedné části terárka 30°C, ve druhé je 22°C - 24°C. Pod žárovkou je 46°C.
Jinak jde o terárko 100cm X 40cm X 40cm. Zářivka je 60cm a je uprostřed. Obě dvě žárovky jsou jakoby postaně zářivky. Takže každá je cca 25cm od bočního skla. Doufám, že jsem to pospala alespoň trochu srozumitelně.
Je to takhle vyhovující?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, včera jsem ještě přemýšlela nad tím, jak vylepšit to světlo a teplo zároveň. A napadlo mě, že… poslední
lakukacka 10.02.2009 12:51
lakukacka

Ahoj,
včera jsem ještě přemýšlela nad tím, jak vylepšit to světlo a teplo zároveň.
A napadlo mě, že bych tam dala zářivku reptiglo (10.0) místo obyčejné zářivky. A do objímek dala tererijní žárovky. Jedna z toho určitě bude bodovka. Terárium je jen 40cm vysoké, jakou bodovku doporučíte? A také, jakou dát deruhou žárovku? Tu samou, bodovku?
Také bych se chtěla zeptat, kde sehnat Reptiglo zářivku (trubici) a k tomu to "zažízení" ve kterém to trubice drží a zapíná se? Asi to nebude ideální (ale zase rychlé ano) řešení zajet např. do Hornbachu, kopit tam "kuchyňskou" zářivku a k ní trubici Reptiglo? Nebo se to prodává někde už komplet?
Protože mám malinkého agamáka (už s nimi mám zkušenosti, ale nikdy jsme se o ně takhle "nestarali"), nerada bych tohle podcenila nebo nějak zkazila
Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru