Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Legouš furt spinká

dobrý den, omlouvám se, ale nemohu se zbavit stejného dojmu jako nastínila JaBula - skutečně to vypadá na problém metabolické poruchy kostí. I když fotografie nejsou ostré, snad bych si to dovolil i tvrdit.

víte já v terárku nemám Uv musí tam být?
musí tam být právě z důvodu předcházení těchto onemocnění, konkrétně UVB záření má vliv na metabolismus vitamínu D3 a vápníku. Vitamínovominerální směsi se dají koupit ve zverimexu, potřebách pro chovatele nebo v eshopech, pokud z nějakého důvodu nechcete používat kvalitní zroj UV záření, což bych nedoporučoval, je potřeba dodávat vitamín D3 v tekuté formě a striktně se držet dávkování, jelikož patří mezi poměrně snadno předávkovatelné vitamíny.
Pokud se nemýlím a skutečně jde o problém metabolismu, leguán bude samozřejmě bez včasného zásahu chřadnout dál, bez naděje na zlepšení.
Chtělo by to vrhnout se na net a začít pořádně študovat, než bude pozdě. Mohla by jste nám také více popsat ostatní věci - jako např. teplota na vyhřívacím místě, v prostoru terária apod...ed./jak už napsal Knoxville ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny