Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had do 120 cm

Dobrý den chtěl by jsem se zeptat na nějaký druh hada škrtiče který dorůstá tak kolem 120 cm a je krotký a nechá se dobře ochočit je vůbec něco takového? A za kolik by asi tak byl?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den Hadů škrtičů (pravých škrtičů) dorůstajících menších rozměrů je hned několik druhů, bohuže…
sauromates 12.02.2009 14:18
sauromates
děkuji za radu
Franna 12.02.2009 14:27
Franna
Lamprophis "Boaedon" fuliginosus. Samec okolo 100cm, samice tak 130cm. Vyhlášené popelnice, neagresi…
SNBák 12.02.2009 14:49
SNBák
u těch "škrtičů" by se nemělo zapomínat na snadno chovatelné a většinou pohodové krajty rodu Antares…
anakonda 12.02.2009 15:59
anakonda
Děkuji ua odpověďi poslední
Franna 12.02.2009 16:04
Franna

Dobrý den
Hadů škrtičů (pravých škrtičů) dorůstajících menších rozměrů je hned několik druhů, bohužel jsou buď docela drazí, nebo obtížněji chovatelní, nebo agresivní, případně všechno dohromady.
Tedy asi jediný druh, který by Vaše podmínky splňoval by byla dnes běžně chovaná Krajta královská (Python regius. V dospělosti většinou dorůstá těch 120cm, max. pak cca 150cm, většinou není agresivní a mláďata z odchovu stojí kolem 2000Kč, dají se sehnat i mladé pod 1000Kč, bohužel ty jsou vždy z tzv. "farmních odchovů" většinou z volné přírody a to může být zvláště pro začátečníka docela problém který bohužel nezřídka končí úmrtím hada... Proto pokud to myslíte s hadem vážně, doporučuji si o těch 1000Kč připlatit a budete mít hada bez pozdějších možných problémů. :-)
Další možnost jsou další hadi, kteří sice svoji kořist škrtí, ale už nepatří do dříve rozšířeného pojmu škrtiči. Pak by bylo na výběr z mnoha často cenově dobře dostupných druhů užovek, jejic cena se pak pohybuje u těch běžnějších v řádu stokorun.
Před koupí hada Vám však (pokud jste začátečník) doporučuji navštívit dobrou knihovnu a popůjčovat si a od A do Z přečíst pár knížek o hadech a teraristice všeobecně, případně si něco najít na netu...
No a ochočení hada je samostatná kapitola, protože je třeba si uvědomit, že had nikdy nebude mazlík jako třeba pes, kočka nebo morče a že v podstatě každá manipulace navíc ho zbytečně stresuje...
S pozdravem a ať se daří Sauromates :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru