Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malinkatí (asi tak 0.5 mm) broučci na krabičkách se cvrčky.

Dobrý den,
na líhni a krabičkách s koupenými cvčky, se objevli opravdu takoví malinkatí bílí broučci. Mají asi tak půl milimetru a jejich tam dost.Jednou je setřu a oni se tam zase objeví. Nejdříve jsem si myslela, že to je prach a špína, ale pak jsem si všimla, že se to hýbe. Může to nějak oblížit mým gekončíkům nebo snad těm cvrčkům? Co jsou zač a jak se jich zbavit? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám také založen chov cvrčků a také se mi už dvakrát vyskitli nějací broučci.Poprvé se mi stalo ž…
šmejký 14.02.2009 17:01
šmejký
Přesně tak, stačí cvrčkům zajistit větrání a umístit je na radiátor nebo na jiné teplé místo. Koukám…
Ginza 14.02.2009 17:50
Ginza
Ahoj vyschlá je protože to byl úplný začátek chovu cvrčků a nějak jsem nestihl porosit.Ale budu rád…
šmejký 14.02.2009 22:00
šmejký
Budeš potřebovat: 2 plastový krabičky, závlahovej knot (stojí asi 1Okč, dá se koupit v květinářství…
Ginza 14.02.2009 22:40
Ginza
docela dobrý nápad zkusím to!
šmejký 15.02.2009 09:24
šmejký
Jojo zkus, já to používám už dýl a ještě jsem neměl problém :-) poslední
Ginza 15.02.2009 09:39
Ginza

Já mám také založen chov cvrčků a také se mi už dvakrát vyskitli nějací broučci.Poprvé se mi stalo že jsem jel na dovolenou a cvrčkům jsem dal kousek jablka,mrkve a papriky do boxu a když jsem přijel tak na tom samozdřejmě byli různé mušky teď už když někam jedu dávám granule,chleba.A podruhé se mi to stalo když jsem to měl v pokojových podmínkách v pokojíku skrmil jsem a vyčistil.Teď je mám v boxu na převážení terarijních zvířat.Mám je vedle krbu kde je teplo a sem tam narosim hlínu na kladení vajíček a už 3měsíce vše v pořádku :-)Přidal jsem nějaké foto z chovu cvrčků pro agamu::-).

Přesně tak, stačí cvrčkům zajistit větrání a umístit je na radiátor nebo na jiné teplé místo. Koukám, že ten substrát na kladení vajíček máš docela vyschlý? Výborné řešení je přes závlahový knot, pokud máš zájem, můžu popsat, tenhle systém ti udrží substrát vždy akorád vlhký a stačí jen jednou zá pár dní dolít vodu.

Budeš potřebovat: 2 plastový krabičky, závlahovej knot (stojí asi 1Okč, dá se koupit v květinářství nebo hobby věcech), nůž, nůžky, popř. muší pletivo.
Postup: Vezmeš ty 2 krabičky, sundáš víčka, a naštosuješ je na sebe. Do spodní dáš vodu, do vrchní vyřízneš v podlaze (té krabičky) 2 díry na ten knot.Protáhneš těma dírama ten knot, zhruba doprostřed a vložíš zvrchu do té spodní vaničky s vodou. Do vrchní vaničky dáš substrát (používám kokos. drť) a popř. to zakryješ muším pletivem.
Funguje to tak, že ten substrát si bude brát vodu ze spodní vaničky přes ten knot. Máš to furt vlhký a stačí párkrát za týden dolít vodu do spodní vaničky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru