Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokousání boa constrictor při krmení

Zdravím všechny,
dneska se mi stala docela nepříjemná věc a sice, že se mi pokousali hadi.
Jedná se o samce(65cm) a samici (85cm) boa constrictor.
Stalo se to samozřejmě při krmení bohužel se dostali hadi k sobě a samec chytl jednu myš a dusil ji, druhá myš začala běhat kolem a místo aby se samice zakousla do okolo běžící myši, tak kousla do samce, který furt škrtil první myš. nejprve jsem je rychle polil vodou pak jsem zakouslou hlavu Samici oddělil od samce, jenže byly oba pořád zamotaní a měli mezi sebou mrtvou myš. Když už se začali rozplítat, samec zase asi ucítil mrtvou myš a chtěl se do ní zakousnout, ale místo toho se zakousl do samice:-/...takže jsem ho opět oddělil a samici dal na druhou stranu terárka a samce jsem nechal s mrtvou myší na jiné straně. Po uklidnění jsem dal samici odděleně myš, kterou bez problému sežrala. Samcovi trvalo trochu déle než sežral již mrvou a politou myš, ale po půl hodině ji do sebe taky již soukal. Teď už leží v klidu na sobě pod světlem a odpočívají.

Tak se chci zeptat zda s něčím podobným máte zkušenosti a jestli s tím mám třeba zajít k vetovi nebo by to mělo být v pohodě?

Když sem se díval na samce tak měl trochu potrhanou kůži u ocasu ale že by to bylo hluboké se říct nedá, na samici jsem se ještě nedíval.

je mi jasný že je to hlavně moje chyba, protože jsem to měl ohlídat aby žrali odděleně ale dřív se mi to ještě nestalo že by se pokousali, ikdyž omylem.

Tak kdyžtak poraďte díky moc.
Změna předmětu, původně: pokousání (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyčisti ránu jodisolem, nebo jinou desinfekcí a nech je být. To bude OK.
Jarous 16.02.2009 19:33
Jarous
Taková situace není rozhodně nic příjemného, ikdyž u takových tkaniček to ještě jde. Já teda kousanc… poslední
Dejvhroznýšek 16.02.2009 20:20
Dejvhroznýšek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru