loading...
Předmět Autor Datum
Terárium - klasické "suché", podklad písek/štěrk, kusy kůry, kameny..... Osvětlení - klasika žárovka…
Ondra Machač 17.02.2009 17:38
Ondra Machač
Ahoj V první řaqdě doporučuji něco načíst - o tomhle gekonovi (a spoustě jiných gekonů, často s podo…
sauromates 17.02.2009 17:44
sauromates
dotaz...je nutné je krmit cvrcky a svaby? da se to nejak nahradit? dekuji..
monet 05.10.2009 16:43
monet
4554 To je článek od P. Šmeka.
petrmed 17.02.2009 19:24
petrmed
souhlas s Ondrou já měla samičku a pořídila samečka a on ji tak šikanoval že mohla jen nehybně být p… poslední
Lili.. 05.10.2009 17:26
Lili..

Terárium - klasické "suché", podklad písek/štěrk, kusy kůry, kameny.....
Osvětlení - klasika žárovka, teplota stačí pokojová (cca 25°C), je vhodné zimovat..
Pár x skupinka - doporučuju chov jednotlivě, jsou to dost teritoriální zvířata, a silnější "šikanují" slabší:!:, stejně tak stejná pohlaví, takže jednotlivě, maximálně v páru ve větším členitém terárku. ;-)

Ahoj
V první řaqdě doporučuji něco načíst - o tomhle gekonovi (a spoustě jiných gekonů, často s podobnými nároky) je toho v literatuře i na netu habaděj... Gekoni zední se dají chovat v páru, ale ještě lépe ve skupince dejme tomu 1,3 (1 samec, 3 samice) dva samci pohromadě chovat nejdou - napadali by se, silnější by mohl zabít slabšího. Terárko pro takovou skupinku cca d50xv50xh30cm, jako podklad písek, jeden vlkčí kout, vhodná opískovaná zadní stěna, několik kusů břidlic, nebo kůry opřených o stěnu jako úkryt a třeba nějaká větěv či dutá cihla v prostoru. Samozřejmostí je miska s vodou, svícení a zárovň topení zajistí obyčejná žárovka v květináči, teplota pod ní cca 30ˇC ve zbytku terárka od 20-30ˇC, v noci pokles na cca 20ˇC jednou za 3 dny terárko porosit -gekoni rádi pijí kapky rosy... Krmení cvrčky, malými šváby, v létě smýkaným hmyzem, jako železnou zásobu např.: v době delší nepřítomnosti je vhodné dát do terárka i mělkou misku s trochou moučných červů v trošce šrotu, veškěrou potravu je vhodné alespoň jednou týdně obalit např.: ve Vitamix Repu, u kladoucích samic i častěji...
Při takovéto péči a trošce citu pro chov a potřeby zvířat jsou tito gekoni velice vhodnými pro začátečníky, snadno se množí a večer bývají velice aktivní. :-)
S pozdravem Sauromates :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...