Předmět Autor Datum
tezko rict... zalezi na mnoha faktorech jako velikosti,typu, umisteni ubikace a dalsiho. Chce to vzi…
qwerttzy 21.02.2009 01:51
qwerttzy
Zalezi opravdu na tom,kde ti cvrcci budou-sklep,byt,puda,To se odráží v teplotě místnosti.stacit by…
IvetaK 21.02.2009 03:33
IvetaK
No, původně jsem chtěl 25W kabel, ale bojím se, že bych je uvařil bez termostatu. Plánuju je dát na…
Smiky 21.02.2009 09:14
Smiky
Ještě bych měl asi doplnit, že se bude jednat o cvrčky stepní:-)
Smiky 21.02.2009 09:36
Smiky
A proč nepořídíš termostat? :-D Já cvrčkům netopím nijak. V místnosti teplota kolísá 22-26°C Dospělc…
halapremek 21.02.2009 09:52
halapremek
Na termostat nezbyly peníze :-D
Smiky 21.02.2009 09:58
Smiky
No tak pokud je taková teplota v místnosti, 21st.,tak bych To zatim zkusila s 15w bez toho polystire…
IvetaK 21.02.2009 10:44
IvetaK
Ono to vytápění je samozřejmě lepší pro rychlejší růst. Zkusil jsem dát box na terárko přímo v místě…
halapremek 21.02.2009 11:07
halapremek
Tak zkusím 15W kabel a uvidíme ;-)
Smiky 21.02.2009 11:23
Smiky
Ja vam rozumim,take jsem rozhodovala,zda 15w,ci 25w kabel.Pak mi To nedalo,zeptala jsem se tady na p…
IvetaK 21.02.2009 11:33
IvetaK
A kolik dát těch dospělců do 18L boxu? Stačí litřík?
Smiky 21.02.2009 13:24
Smiky
No myslim,ze To je hodne.tak pul litru,aby se nezapařili.jinak kladiste s vajíčky davam tez do tech…
IvetaK 21.02.2009 14:19
IvetaK
Do 18 litr. nádoby litr cvrčků. tak to tam bude jak v MHD při odpolední špičce. Problém je v tom , ž…
tom_czech 21.02.2009 15:08
tom_czech
Pořídím ještě jeden box, topnej abel je už objednanej a cvrčci taky ;-) dík moc za všechno
Smiky 21.02.2009 15:15
Smiky
Ahoj, o domácí chov jsem se taky snažila, ale nějak mě to nejde.Podařilo se mě, že se mě vajíčka vyl…
orminka 21.02.2009 16:29
orminka
Nedostatečné větrání nejspíš. Jak často měníš stravu? A čím jsi je rosila? Příčin úhynu cvrčků může…
Ginza 21.02.2009 16:33
Ginza
Jestli to nebude tím rosením. Já jim nerosím vůbec - ani nedávám mokré ubrousky apod. (dříve jsem vl…
halapremek 21.02.2009 17:49
halapremek
Já, co se týče tekutin, používám houbičku na misce. Houbička je napuštěna vodou, naprosto mi to vyho…
Zydy 21.02.2009 18:05
Zydy
Ahoj! prvni vylihla snuska se mi taky topila, bylo to spatnym vetranim, srazela se tam voda. Co se t…
qwerttzy 21.02.2009 17:52
qwerttzy
jinak s tim rosenim - jak rika halapremek - taky dospelce vubec nerosim, od toho maji zeleninu, jeno…
qwerttzy 21.02.2009 17:55
qwerttzy
K tomu větrání:hodne zalezi na tom,jak velky je otvor pro větráni.ze začátku jsem delala chybu v tom…
IvetaK 21.02.2009 18:36
IvetaK
No dospělce nemá cenu rosit, potřebují sucho, ale mikro by se měli rosiit poslední
Ginza 21.02.2009 19:45
Ginza

tezko rict... zalezi na mnoha faktorech jako velikosti,typu, umisteni ubikace a dalsiho. Chce to vzit teplomer a merit. Osobne topim pouze vajickum a mikrocvrckum (ted v zime stylem at zijou radiatory) , dospelce chovam pri pokojove teplote. Kladou a lihnou se jak na bezicim pasu

Zalezi opravdu na tom,kde ti cvrcci budou-sklep,byt,puda,To se odráží v teplotě místnosti.stacit by mel.ja je mam v bytě,kde jsou teploty kolem 20.st,nekdy i méně. Vytápim 25w kabelem,na dlaždicich, a mam To v casovaci.ale jak rikam,mame v byte chladno. Samozrejme na jaře a v létě asi ten termostat budu muset využít,abych jim nezatopila moc:-S.a To by vam běžel jako furt,ten 15w?přiblížte svoje plány,možnosti.mozna UZ máte ale jasno;-)

No, původně jsem chtěl 25W kabel, ale bojím se, že bych je uvařil bez termostatu. Plánuju je dát na polystyren, ve kt. bude ten topný kabel. Chov bude v rodinném domku v pokoji (běžná teplota přes den kolem 21 stupňů). Kabel by jel asi nonstop. Co se nevleze, to můžu hodit na radiátor, popř. to přes noc házet místo na kabel. na radiátor. Chov bude rozdělený podle jednotlivých stádií na: a)vajíčka, b)mikro a malí (samozřejmě ti mikro až po prvním svleku), c)sřed a subadulti, d)dospělci s líhní. Na dospělce mám 18L plastový box, na ty ostatní stádia Plastové boxy od křupek.

A proč nepořídíš termostat? :-D Já cvrčkům netopím nijak. V místnosti teplota kolísá 22-26°C Dospělce mám na zemi, takže na spodní teplotní hranici. Odchovy dávám co nejvýš na terária, takže tam mají o pár stupňů méně. Zkoušel jsem odchovávat mladé i při teplotě 22° a jediný problém byl, že se líhli později. Pravda, ve vyšších teplotách lépe rostou, ale i v nižších dokáží slušně prosperovat. Nutno podotknout, že já chovám Acheta domestica.

No tak pokud je taková teplota v místnosti, 21st.,tak bych To zatim zkusila s 15w bez toho polystirenu,protoze bez termostatu a s polystirenem by meli nežádoucí vysokou teplotu.je To muj úsudek.vyzkoušela jsem vse kolem nich. Halapremek dodal take svoje,rada bych jeho zkušenosti vyuzila,ale bohuzel nejde dum vic vytopit.

Ono to vytápění je samozřejmě lepší pro rychlejší růst. Zkusil jsem dát box na terárko přímo v místě žárovky a všichni cvrci se okamžitě shlukovali v místě, kde to žárovka odspodu vyhřívala. Ten můj příspěvek byl spíš o tom, že vydrží a prosperují i v nižších teplotách. Pokud je samozřejmě budete chtít co nejdříve vyhnat do dospělosti, tak je lepší jim dopřát vyšší teplotu, než je pokojová. ;-)

Ja vam rozumim,take jsem rozhodovala,zda 15w,ci 25w kabel.Pak mi To nedalo,zeptala jsem se tady na poradne,a byla odpoved jasná.kabel 25w a reguluji casovacem,termostat jsem po ruce nemela,ale vychytala jsem To tak,ze Časovac jde pul hod a čtvrt hod ne.je To o tom vychytání,zkoušení,přemýšlení. A ze se mi hlavinka take zavařila.zadne zkušenosti,tak mozna se strašilkami na základce,které stejne brzo umíraly,takze jsem ani moc nedoufala,ze se zadari.Ale OK.mam dokonce 2druhy cvrcku dohromady,a vede se oběma.

No myslim,ze To je hodne.tak pul litru,aby se nezapařili.jinak kladiste s vajíčky davam tez do tech plast.kýblu od krupek:-).i tam nechávám ta prvni stadia. Nejedu ve velkém,jen pro svou potřebu. Nekdo by namítal,ze se To nevyplatí,ale lepší nez objíždět zverimexy a stejne bez úspěchu,bud jim dosli,ci maji veliké,které mi gekoni nedají.zkuste dat nahore napravo do vyhledávání neco kolem cvrcku.urcite jeste najdete vlakna,kde se neco kolem chovu probíralo.

Do 18 litr. nádoby litr cvrčků. tak to tam bude jak v MHD při odpolední špičce. Problém je v tom , že před nějakou dobou jsem někdo přitáhl nějaký moribundus a ten cvrčkům moc nesvědčí, spíše je zabíjí a to celé chovy. Dost se o tom napsalo na ifauně. Lidé se zbavolvali celých chovů hmyzožravých zvířat, pač je nešlo uživit z vlastní produkce. Teď se zdá , že se situace uklidnila a chov se daří. Jako problém se ukazuje snad jen to , jsou li cvrčci v malé nádobě a je jich tam moc, / přemnožení roztočů, zapařování, velké množství trusu/. U cvrčků domácích se ale stejně jako v dávné minulosti objevuje to , že některé várky mladých, bez zjištěných příčin umírají a to v 4-6 instaru, pak se situace uklidní. Použil bych větší nádobu a nebo menší počet jedinců 0,25- 0,4 litr. Je v hodné mít nádobu hranatou, která se dá lépe rozčlenit a čím více tím lépe!!! Nemusíš se bát ani teplot nad 30 stupňů, stačí vytápět jen část nádrže, pokud tedy lze, cvrčci si své místo najdou. Je možné vytápět i žárovkou, tedy ve dne, případně položit nádoby nad radiátor, ne na!, pokud možno ne celou plochou dna. důležité je dobré odvětrávání / pozor na průvan/, a udržovat čistotu.

Ahoj,
o domácí chov jsem se taky snažila, ale nějak mě to nejde.Podařilo se mě, že se mě vajíčka vylíhla, ale pak jak jsem rosila tak jsem je utopila 3-[.No a vsoučasné době mám problém udržet si i 2 dcl cvrčků na zkrmení.Mám je v tom kbelíčku od křupek, mají tam plata od vajec a mám je na terárkem a v pokoji máme kolem 22 stupňů a stejně mě chcípou a hrozně smrdí.Nevíte čím by to mohlo být?Cvrčky kupujeme od chovatele.

Ahoj!
prvni vylihla snuska se mi taky topila, bylo to spatnym vetranim, srazela se tam voda.
Co se tyce toho udrzeni - nevim jak je ten kbelicek od krupek veliky a kolik mas vevnitr cvrcku, ale pokud se tam moc nemackaji a davas jim dost krmeni (osobne drtim psi granule a kazdy dva dny menim bud kus jabka nebo cinskeho zeli - to mizi nejrychleji) tak by se jim melo darit. 22 stupnu se da, jednu dobu jsem mela dospelce v mistnosti kde bylo 19-21 stupnu a taky vykladli. Chce to hlavne menit kazici se zeleninu a dobre vetrani.

K tomu větrání:hodne zalezi na tom,jak velky je otvor pro větráni.ze začátku jsem delala chybu v tom,ze ač jsem nerosila dospelce(dle rad na poradne),tak mi stejne hynuli-diry ve viku nestačily.preci jen se i ze zeleniny voda vypařuje.tak jsem vyřízla diru 2/3 z vika a vlepila jsem sitku.a na tech kbelíckach od krupek(5L) mam normalne pretáhnuty kus silonek.Divim se,ze se nesnaží prokousat diru a vzit čáru.Orminka:urcite To nevzdávejte.a kolik teda maji primo cvrcci teplotu?měřila Jste ji?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru