Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bitis nasicornis

Chcem sa opytat tych co uz chovaju zmiju nosorohu na to jej " kývanie " hlavou hore-dole, alebo ako to nazvat. Je to naozaj zaujimave a este som to nevidel u ziadneho ineho hada. Viete niekto preco to nasicornisky robia? Aky maju k tomu dvovod ? Chystam sa ju kupit ako svojho prveho jedaka a dufam ze to bude dobra volba na zaciatok. To "funenie a kyvanie" ma velmi fascinuje no neviem prist na to ze preco to robia a ani na internete som toho moc nenasiel ( nic ). Ten jej akt je dobre vidiet na tomto videu. http://www.youtube.com/watch?v=QIpa_neF9CM&feature =channel_page
Změna předmětu, původně: Bitis Nasicornis (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dufam ze nechces aby sem pisali o chove velhadov?! si myslel nasicornisky snad
AAA 22.02.2009 20:09
AAA
Menej vlhko? Hmm... ale ved to je potom postavene na hlavu Bitis nasicornis dnes již častěji chova…
Pitviper 22.02.2009 20:26
Pitviper
Aha. Jasne. Necham si oradit od skusenejsich. Mne to len tak prislo lebo ked maju zit pri brehoch ta…
Viktorr 22.02.2009 20:40
Viktorr
Už po několikáté se tu zmiňuje vlhkost a že v biotopu žijí při vodě. Hlavní problém s vlkostí je buj… poslední
T6pavel 16.04.2018 17:20
T6pavel

Menej vlhko? Hmm... ale ved to je potom postavene na hlavu

Bitis nasicornis dnes již častěji chovaní hadi, v dřívějších dobách,byl problém sehnat hady vůbec,informací o chovu bylo málo, Zvířata se chovala v příliš vlhkém prostředí, importů bylo málo a nebyli tak kvalitní.Dnes je situace jiná, jsou již odchovy, i importovaná zvířata jsou dovážena v mnohem kvalitnějším stavu. Já chovám zvířata odděleně, v jednoduše zařízeném teráriu , jako substrát je vhodný rašeliník, nebo lépe noviny, miska s vodou, ze které stejně z počátku nepijí. Proto, je velmi důležité sledovat, právě toto, příjem tekutin,stabilní teploty, chladnější a sušší chov,než se často předpokládá.
(zkopírované zo stránky K.Abelovského inak www.terrazoona.eu)

Už po několikáté se tu zmiňuje vlhkost a že v biotopu žijí při vodě. Hlavní problém s vlkostí je bujná kultivace bakterií, především pseumonád které v Africe nejsou a jsou hlavní příčinou většiny problémů především respiračního charakteru.
Dále bude řeč o rašeliníku. Podotknul byvh jen pro zajimavost, že obsabuje jód ppdobně jako desinfekční roztoky (Batadin) což způsobuje jeho dobré vlastnosti - neplesnivý a nedrżí se v něm bakterie např: pseumonády..
Myslím že je to tak důležité, že to stojí za zmínku i po 10letech. Samozřejmě jsem to nevymysel já takže zlděkovné emaily posílejte Réza.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru