Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský

prosím o radu, v pondělí a v úterý se mně vylíhli malí chamíci, na co si dát pozor v jejich raném věku mimo přiměřeně velké potravy, vyšší vlhkosti.
Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Chameleonci se při rosení často pouští větviček, proto je třeba dát jako podklad něco měkkého, např.…
Elaphka 26.02.2009 07:54
Elaphka
Zatím vypadají všichni v pohodě, lezou po větvích a po pozadí ( terárijním ) a na zem slezou vyjímeč…
Robášek 26.02.2009 08:56
Robášek
:-) Doporučuji umístit k mladým zářivku Repti Glo (tady nevím zda 10.0 nebo 5.0-já bych souhlasila s…
Elaphka 27.02.2009 18:11
Elaphka
Děkuji za rady. poslední
robášek 02.03.2009 16:51
robášek

Chameleonci se při rosení často pouští větviček, proto je třeba dát jako podklad něco měkkého, např.:mech, papír nebo molitan. Prašný podklad (jako hlína, písek) jim může způsobit svou prašností zánět spojivek.
Když zjistíte, že někteří chameleonci se chovají ,,divně", zůstávají na dně terária (nebo odchovávacího boxu), málo žerou, skoro se nehýbají a nerostou, je nejlepší tyto jedince oddělit od ostatních.
Pokud jsem na něco zapoměla, nebo něco špatně napsala, opravte mě.

:-)
Doporučuji umístit k mladým zářivku Repti Glo (tady nevím zda 10.0 nebo 5.0-já bych souhlasila spíš s 5.0), nebo žárovku (popř. žárovky-jednu repti glo, druhou bodovku-podle velikosti terárka a počtu mladých a teploty v teráriu) Repti Glo 5.0 .
A k vitamínům: my jsme každý krmný hmyz hodili do krabičky s trochou vit. preparátu (např. Roboran či Nutrimix) a protřepali-alespoň jednu dávku cvrčků denně. Kdyby se chamíkům začaly dělat "flíčky" či takové "hromádečky"-nevím jak to nazvat, ale vypadáto jako bílé ojínění-u nosních dírek, vysaďte vitamíny dokud to nezmizí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru