Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dispholidus typus-Boomslang

Zdravím,podobnú tému som založil na jednom zahraničnom fore,dočkal som sa zaujímavej odpovede od chovatela z J.A.R.Myslím,že to može niekomu pomoct,tak to hodím sem(snat som to preložil dobre):

Boomslangové sú pravdepodobne jedny z najlahšie chovatelných hadov.Velmi doležité pri chove je priestranné terárium hlavne do výšky.Je to had dlhý,rychlý a hbitý,takže potrebuje vyhovujúce ubytovanie.Používam misku s vodou a aj rosím.Teploty vyhovujú okolo 26 stupnov.V stravovaní sú dost rozdielne(záleží kus od kusu),niektorý sa naučia na cicavce dost rýchlo,iný až neskor,alebo vobec.Obmenujem stravu(raz vtáka potom zas hlodavec).Obtiažni stravníci možu byt vyloudení velmi rýchlo ke krmení jednoduchým trikom.Zoberem vtáčie hniezdo kde dám hlodavca a zavesím ho do terária.Neodolatelná vona vtákov ich obyčajne prinúti vziat si hlodavca celkom rýchlo.Uhryznutie bez odborného ošetrenia može mat fatálne následky.Povaha je premenlivá,ale vo večšine prípadov sa jedná o poslušné hady,ale majú tendenciu byt vznetliví.

Pre angličtinárov-orig.verzia(ak niekto opraví,či upresní moj preklad budem rád:
Boomslang are probably one of the easier snakes to care for.
First important point, they need space, height especially. They are long, fast, agile arboreals, so you need to accomodate for that.
I put water bowls in, but mist them as well.
Temperatures, around 26 degrees Celsius should be fine.
Feeding can be variable. Some take to rats and mice very quickly, others don't do well on them at all (even if they feed on them). I vary the diet between birds and rats. Tricky feeders can be coaxed very quickly into taking food by a simple trick. I take a bird's nest (finch or a dove etc.) and hang it in the cage, and put the food in there. The overpowering smell of the birds usually gets them to take the mice quickly.

Not going into too much detail with snakebite from this species. Enough said, a good bite without treatment or AV has a very good chance of being fatal. Temperaments can vary, but mostly they are very docile snakes, just prone to being flighty and excitable.

Hope this helps

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny