Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malý leguánek

Ahoj, poradíte mi prosím co s malým leguánkem?nechce papat, mám ho již týden a jestli snědl za celou dobu špetk mrkve a okurky tak je to hodně, je čilý, měří asi 40cm i s ocáskem, vypadá zdravě, v teráriu má uvb+ bodovou žárovku kde se může ohřát, několikrát denně mu i vlhčím, má tam větve na lezení, květiny(umělé) na ukrytí,teplotu tam má dostačující(cca 32°C),nicméně mne už znepokuje jeho přístup k jídlu:-/

Předmět Autor Datum
teplotu tam má dostačující(cca 32°C) Pokud je to maximální teplota v teráriu, je to málo. Na místě… nový
MadMike 07.03.2009 12:27
MadMike
mrkev, okurku, polníček,rukolu,jablko, nový
Míša Salwick 07.03.2009 13:17
Míša Salwick
To je v pořádku, zkuste nabízet co nejvíce zeleninu listovou, kořenovou občas a ovoce třeba jednou t… nový
MadMike 07.03.2009 13:33
MadMike
Náš začal po týdnu co jsme si ho přinesli jíst hlavně polníček, který má nejradši pak rukola, fazolk… poslední
Venla 11.03.2009 07:48
Venla

teplotu tam má dostačující(cca 32°C)

Pokud je to maximální teplota v teráriu, je to málo. Na místě výhřevném nechť má klidně něco přes 40 stupňů s možností se kdykoliv schladit. Týden nežraní není pro nově příchozího leguána žádná katastrofa, pokud si alespoň něco vzal tak je to dobré. Co mu nabízíte za stravu?

To je v pořádku, zkuste nabízet co nejvíce zeleninu listovou, kořenovou občas a ovoce třeba jednou týdně. Zkuste na rozežrání na jemno nakrájet zelené fazolky, co se prodávají zmražené (samozřejmě rozmrazit na pokojovou teplotu). A pokud ta má jen těch 32, tak určitě na jednom místě zvýšit teplotu. Jestli není příliš afektovaný, zkuste nabídnout nějaký list z ruky. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru