Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hojení ran u pardálky

Nevadí,když mám 2 pardálky 14 dní bez podestýlky?Koupila jsem jednu s čipem v zadní noze, měla reakci,musely jí čip vyndat operačně a nemá to ještě úplně zahojený,tak mám pod nima vrstvu novin a buničiny,vlhčím jim to večír.A nejsou nějaké koupele,který pomáhají hojení ran,aby se jí to nepodebralo?Mažu jí to betadine,po operaci byla přeléčená antibiotiky,protože ten čip měla trochu zanícený.Je hodně čilá a žere taky hodně.Děkuji

Předmět Autor Datum
Želvu po operaci v každém případě umístěte úplně zvlášť a do sucha, třeba na ty noviny, na noc nevlh…
nikolas 15.03.2009 13:01
nikolas
Já ji měla zvlášť,ale měla malé terárko a vůbec se tam nemohla proběhnout,navíc bylo vidět,že je jí… poslední
paslin 15.03.2009 18:06
paslin

Želvu po operaci v každém případě umístěte úplně zvlášť a do sucha, třeba na ty noviny, na noc nevlhčete, ona to chvíli vydrží. A v ničem nekoupat, Betadine bude stačit. Pokud žere, tak to vypadá dobře.
Kvalita a vlhkost podestýlky je důležitá, ale z dlouhodobého hlediska, čtrnáct dní nehraje žádnou roli, teď je důležité hojení rány.

Já ji měla zvlášť,ale měla malé terárko a vůbec se tam nemohla proběhnout,navíc bylo vidět,že je jí tam smutno,je neuvěřitelně aktivní,celý den lítá a strašně žere.Tak jsem ji dala zpátky do velkého terária,je tam ještě s jedním velikým pardálem.Jsou oba na těch novinách a buničině,je spokojená.Je to už 14 dní po operaci,ale nezašívali jí to,že prý to je lepší,hnis vytéká ven.Už se jí to docela zaceluje,ale trvá to dýl,jak to není zašitý,byla tam docela díra velká.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru