Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rýma u pardálky

Mohli by jste mi prosím poradit,co s rýmou u pardálky?Ona s tím má problém často,pořád mi pšikala,ale nos byl suchý,byla na vyšetření v Brně vloni,tam nic neshledali,dávám probiotika.Teď má nos občas mokrý,ale jen vodička,ne žlutý hlen.Dávám ty probiotika a každý den teď koupu v heřmánku,koupu v teráriu,aby nenachladla.
Nechci hned dávat antibiotika,ale pokud se to nezlepší,nebude zbytí.
Mám dávat celaskon ještě?Kolik a jak často?Byla bych ráda za každou radu,jak to vyléčit.Děkuji

Předmět Autor Datum
Tak celaskon bych vynechala určitě. S pardálkama sice nemám zkušenost,ale řekla bych,že pokud je jin…
zuzi 23.03.2009 18:51
zuzi
Včera mi přišel výsledek parazitů z trusu a má tam trochu přemnožené nálevníky,tak to léčím metronid… poslední
paslin 24.03.2009 19:44
paslin

Tak celaskon bych vynechala určitě. S pardálkama sice nemám zkušenost,ale řekla bych,že pokud je jinak v pořádku, žere,neubírá na váze a je aktivní,tak bych to nechala tak. Jaké má teploty v terárku? A jak je stará?
Pokud by to přetrvávalo nebo dělalo nějaké potíže,tak bych udělala stěr z nosu a dala vyšetřit. Bez tohoto bych určitě žádné ATB nedávala!

Včera mi přišel výsledek parazitů z trusu a má tam trochu přemnožené nálevníky,tak to léčím metronidazolem,navíc má silnou alergii na hobliny jsem zjistila,po měsíci jsem ji dala do hoblin a málem se udusila,teklo hrozně z očí a nosu,chroptěla,hned jsem ji vyndala a bylo to dobrý.Tak jsem jim tam dala kokos.vlákno.Má 1,5 kg a je mu 6 let.Navíc dávám probiotika.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru