Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mražení myší.

A ja budu pokracovat :) Jak pise Krokodyl i Lmo, je dulezite se zamyslet nad tim, proc chovame had. me osobne to hodne prineslo. Jak pise Kroko, je to konicek a uz to, ze si to clovek uvedomi je hodne - protoze kdyz k tomu dojde pres zminenou zachranu druhu a nebo jen frajerinu, tak je to jakesi vystrizliveni. Hadi se v terarkach maji i nemaji lip nez venku a delame si z nich kraliky na okrasu... Snad jedine smyslplne, co vnimam je to, ze chovam hady, rozmnozuji je a pak je prodavam, takze neni nutne to doplnovat z prirody... ale i to neobstoji.

Jak pise Mad., mrazeni je tyrani zvirat. ten zakon je tu pro to, aby nedochazelo ke zbitecnemu stresovani obratlovcu. Nejlepsi je "uduseni" CO2 a je to jediny povoleny zpusob - zlomeni vazu, i kdyz se drive ucilo i na VS neni povoleny zpusob...dle meho je v malopodminkach ale nejrychlejsi. Ja hadum davam velke mysi a potkany mrtve (poraneni), mensi mysi a mysata vetsinou ziva (z mrazaku samosebou ne). kdyz davam mysata do mrazaku, tak je vsechny zabiji rucne a jsou jich desitky. take se chovam protipravne, ale dle meho nejlepsiho svedomi, ze je to rychla smrt (na zaklade alespon nejake znalosti fyziologie).

Vraceni do prirody je vec velmi osemetna. O genetice uz leccos vime, takze taky vime, co to muze provest s prirodnima populacema - viz aktualne resena zelva bahenni v CR...

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny