Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mražení myší.

Kdyby jen norci. Takový mýval severní je taky žůžo. A co teprve psík mývalovitý. Nejen v Brdech.
Četl jsem o studiích populací mývalů v Německu a pěkné počtení. Zároveň i smutné konstatování, že je již téměř nemožné je vyhubit. K tomu citace „Je zbytečné se ptát, zda výskyt mývala severního je třeba uvítat, nebo odsoudit, jelikož se běžně vyskytuje téměř na celém území Spolkové republiky Německo. Samotný proces zdomácnění a šíření je úspěšný a již nelze vrátit zpět. Měli bychom se proto s mývaly naučit žít "(Lutz 1981).

Už se to střílí jak škodná
V Německu ano. U nás?
Cituji - "Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 245/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 449/2001 Sb. o myslivosti, označuje mývala severního Procyon lotor jako zavlečený druh srstnaté zvěře. V současnosti podle této vyhlášky může jedince tohoto druhu jako v přírodě nežádoucího usmrcovat v honitbě pouze myslivecká stráž."
Věřím však, že je střílí každý, kdo má flintu a nemám s tímhle problém. Narozdíl od některých ostrostřelců trénujících na psech.

K řešení usmrcování potravy piraňou, varanem, lvem, hadem, čímkoli. To už mi přijde na hlavu postavené. Chudáci zvířátka. V přírodě se mají tak dobře, žijou v symbioze, neubližují si. To jen člověk je špatný, když dá potravu predátorům. Copak nějaký predátor přemýšlí o tom, jak co nejšetrněji usmrtit kořist? Neodporujme stále přírodě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny