Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mražení myší.

Nejsem citlivá povaha. Počas života jsem usmrtil desetitisíce, snad i statisíce živočichu. Nikdy ale ne bezúčelne ani tak aby zbytečne trpeli.
Pokud je nekde připraveno peklo pro masové vrahy, tak na mne čeká :-). Ale doufám že nižší stupeň než na mraziče obratlovcu.
Zlomit vaz je technický problém u holátek kde hrozí roztrhnutí nebo rozdrcení takže jsou pro krmné účely nepoužitelné. Ačkoliv mám jemné prsty a zkušenost část jich znehodnotím = plýtvání. Tady prostě nastupuje CO2.
Já vím že nejmíň práce je šoupnout do lednice a výsledek bude snad ješte lepší. Ale pokud jsem na sebe vzal zodpovědnost za něčí život - i když jej chovám pro krmné účely - tak je mou psí povinností to dělat tak aby utrpení bylo co nejmenší. To platí i pro krmný hnyz - nenechat chcípat hlady pokud se ukáže že teď je nepotřebuji.
Pokud by plazi konzumovali jenom zamrazené myši tak bych to dělal - ale tak to není.

Jak jsem napsal vím z vlastní zkušenosti že pri použití CO2 je upadnutí do bezvědomí bezbolestné. Je to trochu technicky složitejší ale nemuže nám to sloužit jako ospravedlní pro zamrazování. Pokud nemám CO2 nesmím být natolik citlivý abych jim nelámal vaz.

Jinak bych řekl že chov některých "krmných" živočichu je stejně zajímavý a náročný jako chov terarijních zvířat samotných. Takže já to beru jako další chovaný druh jenom ho zapojím do potravinového řetězce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny