Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vegetariání vs. masožrouti

To bylo dobrý Zydy. Otázka zní proč onemocněla, ona totiž byla nemocná trochu jinak že ?! Proto mají i někteří vegetariáni problémy se zdravím, i když to nepochopím oni prostě masožrouty vidí jako vrahy a to je úplně ničí - mají z toho nervy a až fanatickou zášť.
Jinak kolika se kdo dožívali tak to fakt nevím, ale např. Eskymáci asi ještě méně než Ti Egypťani a to je ještě otázkou kolika let se tehdy dožívali i Ti ostatní.
Ona je tahle problematika trochu rozsáhlejší pokud se na to podíváte třeba z pohledu ekologie nebo ekonomie. Tak třeba srovnejte kolik lidí se "nakrmí" ze dvou hektarů (louky, zahrady, pole), kteří konzumují maso (1) a kolik vegetariánů (14) nebo dokonce až 50 veganů. Dál znečištění vody, kácení lesů na pastviny, vypouštění plynů:-) ..... Uvědomte si kolik nás bude v roce 2030 ?!
Cituji např. "Uvedu jeden příklad z mnoha. Před jistou dobou začalo několik producentů masa letecky vyvážet dobytek na Haiti, tam jej levně vykrmili a vzápětí reexportovali na americký trh.
Lappé a Collins po návštěvě Haiti napsali: "Zvlášť na nás zapůsobil pohled na bídné chatrče lidí bez půdy, chatrče stojící podél šťavnatých zavlažovaných polí s pícninami pro tisíce prasat, která měla skončit jako párky na pultech obchodů Servbest Foods v Chicagu. Většině obyvatel Haiti nezbývá nic jiného, než ničit kdysi zelená úpatí hor v téměř bezvýsledné snaze o pěstování nějakých potravin."

Ale i ty výkony nemusejí být tak špatné : V roce 1968 provedl profesor P. E. Astrad ve Švédsku zajímavé pokusy s několika sportovci. Po tři dny byla devíti osobám předkládána speciální strava, načež byla jejich výkonnost podrobena zkoušce na tzv. ergokolu. Po stravě sestávající z masa byla výkonnost sportovců v průměru 57 minut. Po smíšené stravě stoupla na 114 minut, kdežto čistě vegetariánská strava jim poskytla výkonnost 167 minut, což je téměř trojnásobně vyšší hodnota než při živočišné stravě.
A jak vypadají údajně naše oceány : http://zemepredevsim.ecn.cz/archive/articles/sea_s hepherd/sea-shepherd.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny