Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vegetariání vs. masožrouti

Tak si říkám, že bych ti ten skálopevný závěr měl trochu narušit.

Zaprvé se mi tady nelíbí to všeobecné zesměšňování vegetariánů: jsou to blbci, jejich argumenty jsou jen zoufalé výstřely do tmy apod. Je to prostě každého svobodná volba ne?

Ani jeden z vegetiaránů nebo příznivců této stravy mě ani na chvilku nepřesvědčil, že vegetariánství je ta správná a zdravá volba.
Proč by se tě někdo měl snažit přesvědčit, když tvůj radikální názor je jasný každému během deseti sekund, když otevře tohle vlákno..?

Leckterý vegetarián by se tě o "zdravé volbě" ani přesvědčit nesnažil, protože si třeba také myslí, že to nejzdravější není. Nechce ale podporovat týrání zvířat, velkochovy a podobně. Nebo to dělá z náboženských důvodů. Nebo si prostě sám nemyslí, že je fajn žrát jiné zabité tvory, je mu z toho nanic. Možností je dost.

Za další si uvědom, na jaké mentální úrovni jsou zrovna ty indiánské kmeny. Stačí jim posunky a skřeky, protože se takhle v pohodě domluví. Ale věřím tomu, že kdyby nějaký jejich potomek vyrůstal v "civilizované" společnosti, tak nebude schopen myslet jako tato společnost, protože mozek nemá dostatečně vyvynutý. A proč? Z toho důvodu, který tu byl uveden, nejí maso a chybí mu živiny pro vývoj mozkových buňek.
Tak tímhle si mě teda vážně dostal, indiánské kmeny nejsou civilizované, protože převážně nežerou maso. Dítě z takovéhoto kmenu není schopné v naší skvělé "civilizované" společnosti uspět, není schopno myslet. Umí jen skřeky a to mu stačí. - Můžeš něco z toho něčím podložit? Podle tvojí teorie by například Inuité měli být extrémě inteligentní, živili se přece výhradně živočišnou stravou ::) Proč tomu tak není?
Většina "přírodních národů" měla nebo má velmi složitou sociální strukturu a sociální chování, které laik rozpozná jen těžko, ale rozhodně to není banda blbců s oštěpem, kteří umí jen skřeky. S posuzováním jejich inteligence našimi meřítky bych byl taky velmi opatrný.
Nezlob se na mě, ale ta citace o několik řádků výš je skutečně snůška hloupostí.

Jinak vegetarián nejsem, i když v poslední době maso trochu omezuju. V nejbližším okolí mám ale vegetariánů celkem dost a rozhodně to nejsou idioti. Všichni jsou studenti VŠ nebo její absolventi. Důvody mají různé.

Jediný s čím s tebou můžu zcela souhlasit jsou ti šimpanzi:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny