Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vegetariání vs. masožrouti

Tak si říkám, že bych ti ten skálopevný závěr měl trochu narušit.

V pořádku, kvůli tomu jsem toto vlákno založil;-)
Zaprvé se mi tady nelíbí to všeobecné zesměšňování vegetariánů: jsou to blbci, jejich argumenty jsou jen zoufalé výstřely do tmy apod. Je to prostě každého svobodná volba ne?
Nikoho jsem tady nezesměšnoval a už vůbec neurážel výrazem blbec! I k tomu výrazu, že jsou to jen výstřely do tmy jsem připsal - BEZ URÁŽKY, ale vyjmenováním pár sportovců a filozofů jen kvůli tomu, že byly vegetariáni mi opravdu nepřijde jako nějaký pádný argument. A naprosto s tebou souhlasím, že je to každého věc a svobodná volba, což jsem taky několikrát uvedl;-)
Proč by se tě někdo měl snažit přesvědčit, když tvůj radikální názor je jasný každému během deseti sekund, když otevře tohle vlákno..?
Radikální názory opravdu mám, ale určitě ne v oblasti stravování, neboť je to opravdu každého věc a svobodná volba. Jen podotýkám, že každého dospělého člověka. Dospělostí myslím i mentální a psychickou vyzrálost!!
Leckterý vegetarián by se tě o "zdravé volbě" ani přesvědčit nesnažil, protože si třeba také myslí, že to nejzdravější není.
Tak je týrání a týrání! Velkochovy typu chcípajících zvířat hladem samozřejmě odsuzuju a lidi bych za to trestal vysokými tresty. Ale považovat samotný velkochov za týrání::) to už je extremismus.
Nebo to dělá z náboženských důvodů
Náboženské důvody samozřejmě beru. Víra a přesvědčení je stará jeko lidstvo samo a ať si věří každý čemu chce.
Nebo si prostě sám nemyslí, že je fajn žrát jiné zabité tvory, je mu z toho nanic. Možností je dost.
Promiň, ale nežrat maso kvůli tomu, že to zvíře bylo zabité? Na to radši reagovat ani nebudu;-)
Tak tímhle si mě teda vážně dostal, indiánské kmeny nejsou civilizované, protože převážně nežerou maso. Dítě z takovéhoto kmenu není schopné v naší skvělé "civilizované" společnosti uspět, není schopno myslet. Umí jen skřeky a to mu stačí. - Můžeš něco z toho něčím podložit? Podle tvojí teorie by například Inuité měli být extrémě inteligentní, živili se přece výhradně živočišnou stravou Proč tomu tak není?
Většina "přírodních národů" měla nebo má velmi složitou sociální strukturu a sociální chování, které laik rozpozná jen těžko, ale rozhodně to není banda blbců s oštěpem, kteří umí jen skřeky. S posuzováním jejich inteligence našimi meřítky bych byl taky velmi opatrný.
Nezlob se na mě, ale ta citace o několik řádků výš je skutečně snůška hloupostí.
Souhlasím, tady jsem přestřelil. Nemám to ničím podloženo. Nikdy jdsem nestudoval sociální strukturu kmenů a národů a toto mne zajímalo vždy jen povrchně:-[. Na druhou stranu jsem vždy velice rád, když je objeven nějaký zapomenutý kmen a odsuzuju vědecké výpravy, které ho chtějí hned zkoumat a neuvědomují si, že naše obyčejná rýma dokáže celý kmen vyhladit.
V nejbližším okolí mám ale vegetariánů celkem dost a rozhodně to nejsou idioti. Všichni jsou studenti VŠ nebo její absolventi.
Tímhle si dostal zase ty mě::). Bez urážky, ale v čem je lepší člověk s několika tituly nebo doktoráty, než třeba zedník nebo kovář:?: Promiň, ale tohle nesmyslné dělení opravdu nechápu. Znám dost lidí vysokoškolsky vzdělaných a nestydím se říct, že to jsou blbci a totální! Na druhou stranu znám zedníky, pokrývače, prostě "obyčejné dělníky", kteří jsou velice chytrý a inteligentní. Tohle mě fakt nadzvedává ze židle, protože takhle kastovat lidi kvůli dosaženému vzdělání prostě nesnáším]:(. Nechápu hlavně to srovnání ve smyslu vegetaránství a masožroutství. I když vlastně jo, pár názorů už v tomto vlákně bylo. A to nebudu dál polemizovat o tom, že v dnešní době jsou kvalitní vysoké školy o protekci a soukromé o penězích, dál se k tomuto kastování a škatulkování lidí raději odmítám vyjadřovat;-).

Doufám, že jsem na všechny tvé reakce tak nějak odpověděl a nebudeme se tu hádat kvůli tomu, že někdo jí nebo nejí maso. Od začátku mne zajímaly jen názory a hlavně argumenty týkající se vegetariánské stravy a s nikým se o tom hádat nechci. Já si půjdu dát svůj hovězí guláš se šesti a vegetariáni ať si dají zeleninový salát, je mi to absolutně šumák:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny