Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vegetariání vs. masožrouti

vyjmenováním pár sportovců a filozofů jen kvůli tomu, že byly vegetariáni mi opravdu nepřijde jako nějaký pádný argument
Taky nebyl můj, že jo.
Ale považovat samotný velkochov za týrání to už je extremismus.
Bavíme-li se např. o klecovém velkochovu drůbeže, některých prasečácích atd., tak to rozhodně za týrání považuju, od samotného života zvířat, přes jejich přepravu až po jatka. Jsem tedy extremista.
Promiň, ale nežrat maso kvůli tomu, že to zvíře bylo zabité? Na to radši reagovat ani nebudu
No ano, nedokážeš akceptovat, že to někdo prostě nemůže pozřít při představě, že to je z mrtvého zvířete? Já jo.
Bez urážky, ale v čem je lepší člověk s několika tituly nebo doktoráty, než třeba zedník nebo kovář:?:
Napsal jsem snad něco takového? Myslím, že ne.
Jen jsem upřesnil, že jde o celkem standartně inteligentní a fungující jedince(studenty nebo absolventy VŠ), nikoli nějaké idioty nebo asociály.
Mimochodem mám jednoho velmi dobrého kamaráda kováře.
Na jednu stranu nesnášíš škatulkování, dělení nebo kastování lidí podle dosaženého vzdělání, na stranu druhou si sám v této debatě použil přesně takovéto argumenty, kterými si kastoval lidi na "hloupé indiány" a "civilizované evropany".
Tohle mě fakt nadzvedává ze židle, protože takhle kastovat lidi kvůli dosaženému vzdělání prostě nesnáším. Nechápu hlavně to srovnání ve smyslu vegetaránství a masožroutství.
Opět, jako v mé první citaci, já takový argument nepoužil.

Samozřejmě taky znám lidi bez vzdělání nebo s nízkým vzděláním, kterých si moc vážím a patří mezi mé přátele. Znám ale taky pár docentů, doktorů a podobně, se kterými když se bavím, tak padám tak trochu na p.del, když zjistím na jaké úrovni uvažují. Nechci se nikoho dotknout a možná tak taky zkončím(nebylo by to poprvé), ale tohle se mi s dělníkem z fabriky většinou nestane.

Argumentů dokazujících, že veg. strava je zdravější se ale v diskusi se mnou nedočkáš, takže už toho nechám. Reagoval jsem na jiné věty ve tvých příspěvcích.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny