Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vegetariání vs. masožrouti

vyjmenováním pár sportovců a filozofů jen kvůli tomu, že byly vegetariáni mi opravdu nepřijde jako nějaký pádný argument
Taky nebyl můj, že jo.
Neřekl jsem, že byl tvůj, jen jsem uvedl, že takovéto argumenty se zde objevily.
Bavíme-li se např. o klecovém velkochovu drůbeže, některých prasečácích atd., tak to rozhodně za týrání považuju, od samotného života zvířat, přes jejich přepravu až po jatka. Jsem tedy extremista.
Naprosto s tebou souhlasím, tento způsob chovu taky neuznávám, ale Ti lidé, které jsem měl na mysli bojují proti jekémukoliv způsobu konzumního života a to za extrémismus považuju.
No ano, nedokážeš akceptovat, že to někdo prostě nemůže pozřít při představě, že to je z mrtvého zvířete? Já jo.
Akceptovat to dokážu, jen to prostě nechápu!
Napsal jsem snad něco takového? Myslím, že ne.
Jen jsem upřesnil, že jde o celkem standartně inteligentní a fungující jedince(studenty nebo absolventy VŠ), nikoli nějaké idioty nebo asociály.
Mimochodem mám jednoho velmi dobrého kamaráda kováře.
Na jednu stranu nesnášíš škatulkování, dělení nebo kastování lidí podle dosaženého vzdělání, na stranu druhou si sám v této debatě použil přesně takovéto argumenty, kterými si kastoval lidi na "hloupé indiány" a "civilizované evropany".
Nikde jsem nenapsal, že jsou hloupý. Ve zbytku debaty došlo pravděpodobně k nedorozumění mezi námi. Ještě na závěr: Doufám, že touto debatou nevznikl mezi námi dvěma nějaký spor a částečně jsme si vše vysvětlily. Ještě jednou a naposledy opakuji. Nemám nic proti vegetariánům, ani veganům! Je to absolutně jejich věc a jen jejich volba. Nebylo účelem tohoto vlákna, aby se zde lidé pohádaly, jen mne opravdu zajímaly argumenty lidí, proč jíst jen zeleninu, kterou mimochodem taky miluju a život bez ní si nedovedu představit, ale bez masa taky;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny