Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prvni pomoc

dobry den potrebovala bych akutne poradi:pred par dny jsem si od jedne pani koupila legoska za 200kc,ale to co jsem videla jsem se uplne zhrozila-1,5 roku stary,30cm i s ocasem,polamane nozky,gumova a kulata spodni celist,tresavka nebo nake nervove zaskuby pri manipulaci,nezere,nepohybuje se,jediny co asi dela je-kouka.myslim ze to bude metab.porucha kosti nebo jak se to nazyva.dala jsem mu uvecko,vapnik,2 kapky pro plazy,plastin a becko.nemate s tim nekdo zkusenosti jaka je nadeje ze nakou dobu prezije a jaka je asi ta doba.?nebo co mohu delat vice a jake je presne davkovani vapniku,becka pro nej 120gramoviho chudacka?poradte moc diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no uprime o pani se bavit nebudeme...to bych se rozcilil...za sebe bych poradil ohlidat davky vitami…
BoaPepe 25.03.2009 10:39
BoaPepe
ano sama chovam 2 dospele samicky 5 lete takze o te pani bych se taky radsi vubec nebavila,protoze t…
osmanda 25.03.2009 10:51
osmanda
zadni noha po zlomenine? to jsem videl...
BoaPepe 25.03.2009 11:00
BoaPepe
a co mam delat kdyz nebude vubec sam zrat?mam udelat nakou kasicku ze zeleniska a dat sondou,pozn.:t…
osmanda 25.03.2009 13:27
osmanda
Zkuste do něj něco dostat nejdříve "přirozeně" - tozn. kousek lístku něčeho se mu snažit protlačit t… poslední
MadMike 25.03.2009 14:16
MadMike

no uprime o pani se bavit nebudeme...to bych se rozcilil...za sebe bych poradil ohlidat davky vitaminu aby jste ho nezabila, dale pak urcite dat vitamin c...to ze ma gumovou tlamku dobre neni...svitim UVB 10 pomuze mu to s regeneraci..jinak co jsem mel moznost lecit leguana ktery na tom byl o neco lepe nez ten vas a nedopadlo nijak dobre :( v kazdem pripade az prijde madmike ten s tim mam bohate zkusenosti a urcite vam da radu...jinak to ze je apaticky je jasne protoze pri tehlech parametrech je troufam si rict pred smrti...urcite k veterinari aby vam rekl co mu vsechno je...a co muzete delat vy? hodne napit treba z injecni strikacy nakapat do pusy, zkusit rucne nakrmit a nenechavat ho lezet jestli ze se nepohybuje tak ho nenechavejte lezet cely den pod topnou zarovkou aby se neupekl...drzim moc palce kdyby vas cokoliv zajimalo ptejte se...

ano sama chovam 2 dospele samicky 5 lete takze o te pani bych se taky radsi vubec nebavila,protoze to co jsem videla je desne,jak nekdo muze to nechat tak daleko dojit.mimochodem pani ho nebizela v s-bazaru za 550kc-muzete se podivat,myslim ze datum je nak 22.3. nebo 23.3.

a co mam delat kdyz nebude vubec sam zrat?mam udelat nakou kasicku ze zeleniska a dat sondou,pozn.:takto jsem uspesne krmila vodni zelvu kterou jsem dostala taky ve hroznem stavu s hypovitaminozou A .nebo mam cekat jestli nezacne papkat sam-(coz si v jeho stavu moc nemyslim...)

Zkuste do něj něco dostat nejdříve "přirozeně" - tozn. kousek lístku něčeho se mu snažit protlačit tlamkou, popř. si trošku pomoci tím, že ho jemně zatáhnete za lalok a pootevřete mu tlamku. Pokud bude absolutně odmítat cokoliv, tak mu rozmixujte nějaké listy, smíchejte to s ovocnou přesnídávkou, trochou vody a třeba těmi minerály (ať je to all in one a nestresujete ho víckrát denně) a stříkačkou mu to pomalu vstříknout do tlamky - dávejte pozor ať polyká. Týden bych čekal, než bych ho ládoval tou sondou, pokud je ovšem už teď podvyživený a dehydratovaný...hlavně ať má teplo, ale pokud vůbec neleze a nemůže si tak sám regulovat teplotu, neusmažte ho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru