Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s bříškem !!!!

Zkuste pročíst zde na poradně pár diskusí o želvách, zejména proto, abychom mohli řešit konkrétní problém, takto by to bylo hodně psaní. Tak jen útržkovitě.

1/Měkčí (pružné) bříško (plastron) u mláďat nemusí být vždy problém. Jde o to, co je ještě dobré, přirozené a co je už známka průšvihu.
2/vyhřívací žárovka umístěná 27cm nad břidlicí je taková informace sice pochopitelná ale nanic. Daleko lepší by bylo vzít teploměr, položit ho pod žárovku (přímo na substrát) a změřit kolik stupňů tam je. Pokud pod 35°C je to málo a je potřeba žárovku posunout níž. (žádoucích je 35-40°C)
3/Dávkování vitamínů je natolik složitý problém, že bych si s ním příliš nezahrával, každodenní nucená konzumace blíže neurčeného množství není nic dobrého. Želvu ale krmíte dobře, proč tedy ty umělé berličky?
4/Problematika UV se musí kapku naštudovat viz. http://tera.poradna.net/a/view/69243-mereni-zdroju -uv-zareni-z-13-12-2008-na-terabazaru-tsp Samotná rada bez pochopení o co vlastně jde, je nanic. Osobně bych s nákupy těch pár dní počkal a umožnil želvě slunění na přirozeném zdroji UVB, slunci.

Možná by bylo dobré udělat fotku želvy a terka, ať víme co řešíme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny