Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žáby vhodné ke zkrmení

pokud neodchytáváme dospělce, což ovšem zákon neřeší...
Ted uplne nevim, jestli jsme se pochopili, ale zakon resi vsechna vyvojova stadia volne zijicich zvirat. To je jako by sis rekl, ze si v souladu se zakonem udelas sykorci vajicka na tvrdo...
Chov a odchov s vhodnym povolenim je samozrejme dobra varianta.
ovšem na druhou stranu je to jen určitý způsob "predace",
to je v podstate i "strileni vrabcu" nebo sber treba i citesovych brouku. Populaci to neohrozi, ale zakonne to take neni, stejne jako odchyt jakychkoli jinych volne zijicich zvirat a jejich vyvojovych stadii vcetne skokanu hnedych(jen podotykam,ze za zvirata jsou zakonem povazovani pouze obratlovci, takze smykani a treba sber plzu - pokud nechytate nejaky zvlaste chraneny druh je OK).
Hlavne to prosim nikdo neberte jako moralizovani, jen se snazim uvest na pravou miru dohady o tom co je a neni osetreno zakonem...;-)

že třeba pulci ropuch nedělají natrixkám problém
nevim, zda slo uz o castecne metamorfovane pulce (je mozne, ze v tom byl ten problem), ovsem v dobe pred x lety takhle kamarad nemel mysi, nachytal si proto pulce (jedini dostupni tehdy byl od zelenych skokanu - ti jsou navic i vetsi) a po zkrmeni natrixkam hadi uhynuli. Podotykam, ze mel tehdy uzovky uz par let v chovu a zadny problem s nimi nebyl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny