Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pralesnička-problém

Ahoj,
před asi 14dny mi přišly vlakem 4 žabky, ale zdá se, že mám s tou nejmenší(1cm) problém. Od začátku se více schovávala a moc nejedla a dnes jsem si všimla, že je apatická, vybledlá a vůbec nereaguje na potravu, obávám se, že nepřežije. Ostatní tři jsou pěkně kulaté, poskakují a loví octomilky. Myslíte, že jí ještě můžu nějak pomoci? Je možné, že byla ještě příliš malá nebo je chyba někde v péči? Teplota přes den 22-23, přes noc 18-20. Vlhkost dobrá. Krmím vmikrocvrčky a octomilkama obalovanými v nutrimixu pro plazy.
Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ahoj, co je to za druh? Je možný,že tím jak byla pořád někde v úkrytu, jak píšeš nedostala se k potr…
cejna 01.04.2009 20:44
cejna
no už to má chuděrka za sebou, je možné, že to bylo ze stresu z cesty a byla nejmenší, při krmení ji… poslední
Petrys 01.04.2009 20:51
Petrys

Ahoj, co je to za druh? Je možný,že tím jak byla pořád někde v úkrytu, jak píšeš nedostala se k potravě a strádá.Pokud je apatická, obávám se,že už jí asi nepomůžeš.Mladé žabky je dobré mít v co nejjednodušeji zařízeném menším teráriu jen s pár úkryty a třeba jen jedním šlahounem scindapsusu.Místo nutrimixu si sežeň vitamíny přímo pro dendrobátky-Dendrocare,ale tím to nebude.Je možný, že může mít i nějakou nemoc,ale takhle se to dá posoudit jen opravdu těžko.

no už to má chuděrka za sebou, je možné, že to bylo ze stresu z cesty a byla nejmenší, při krmení jim sypu potravu tak, aby se k ní dostaly všechny a i když ji měla před nosem, tak o ni nejevila zájem:.(
jinak to byla maličká phyllobates vittatus, asi ještě nebyla dobře rozkrmena

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru