Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Subsrát pro hroznýše

Hmmm, zase jedno kolecko "noviny-hobliny-raselina-kdovico". Noviny se snad uz ani poradne sehnat nedaji, zadne olovo, uderne nadpisy, barevne obrazky, papir k nicemu. Kdyz si had ulevi, tak jako by tam ani zadne noviny nebyly, leda by jich tam byla peticentimetrova vrstva. Mozna to nevadi v chovech zamerenych na "mit-rozmnozit-prodat", ale do obytne mistnosti v byte? Hobliny mne rovnez neoslovuji a nemam s nima u hroznyse vlastne zadne zkusenosti, ale apriori nechci, protoze mi staci, jak saji a pohlcuji pachy u potkanu... Krom toho jsou taky hnusne na pohled. S raselinou nevim, ta kdyz vyschne, prej prasi; jakou ma savost v ridsich vylucovacich pripadech u hroznyse si jenom tipuju. Nakonec mi osobne zase vychazi nejlip ten lignocel.

To ale samozrejme neresi muj prvni prispevek v tomto vlakne, kde sehnat cyprisovou kuru ve vetsim mnozstvi a za rozumny peniz. Uz vim, ze to asi nejde.

K tomuto poslednimu prispveku, na ktery jsem navazal; hroznysovi je v zasade jedno, co ma pod sebou. Kdyz jsou v substratu paraziti, tak se substrat vyhodi, a az po karantene breberky zmizi, da se novy. Kdyz chces hobliny, dej si hobliny, jenom by mneli byt bez pilin a pokud mozno ne z jehlicnanu. A asi v nich radsi nekrm. Udrzovat vlhkost? To jako kropenim hoblin anebo novin? Je to dost popularni, co jsem tady na poradne videl, ale smysl mi u hroznyse unika, kor u tech novin. Vzdusnou vlhost nejlehceji udrzi vetsi misa s vodou, mozna sem-tam lehce narosit terarko pred svlekem. Substrat je podle mne hlavne k tomu, aby sal vylucky. Jinak je skvele lino, to se ovsem moc neda rosit. Hada z terka vytahnes, vykoupes v koupelne, vysurujes terarko hadrem, savem a vodou, a hada soupnes spatky. Opet ale z hlediska vizualnich a olfaktorickych vjemu nic moc do obyvaku.

Samozrejme tady na poradne je spousta vlaken, kde se informace o chovu hroznysu daji ziskat (kliknout v Kategoriich na Hroznyse kralovskeho, a pak cist), plus to chce cist chovatelskou literaturu. Omlouvam se za tento dlouhy vylev, ktery se nehodi memu junior postaveni zde na poradne, ale vyplyva z me frustrace zde tak vychvalovanou cyprisovou kurou, kterou jsem si v pomateni smyslu vyvolil jako ten spravny substrat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny