Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hadi rodu Trimeresurus (Cryptelytrops,Viridovipera,Popeia)

Zive rastliny rozhodne pri strkacovcoch odporucam. Scindapus je vdacny, tiez pouzivam raselinik na dno, pripadne mach skoro na celu plochu zeme a aj konare, fikus a pod. Ja mam tera s tymito hadmi nasvietene 7W trubicami ktore sa daju zapajat do radu podla vole, pouzivaju sa v kuchyniach atd. Vyhrievam vsetky tera iba malymi chladnickovymi ziarovkami o vykone 15W cez zimu a 7W v lete. Vacsina tychto hadov nema velmi rada svetlo a v podstate sa mi vobec nevyhrievaju a to ani kotne samice.

Vetranie je sice dolezite, ale zasa si myslim, ze to netreba az tak prehanat. Ja mam celosietovu vrchnu cast len na jednom tera a tazsie sa tam udrzuje vlhkost. Netreba zabudat aj na moznost uhryznutia cez mriezku vdaka ich dlhym zubom, takze cely bok z mriezky/sietky nebude vhodny aj kvoli tomuto (nevies kedy sa jej niekto z boku chyti...) Ventilátory su aj nizko otackove s velkymi lopatkami, takze nerobia hluk a ani vibracie.

V kazdom tera mam aj velku vodnu plochu v ktorej chovam male azijske krevetky, fotky dam hadam niekedy zajtra. Rosim kazde druhe rano a obcas aj vecer. Rosim aj priamo na hadov, ale nemaju problem pit z nadrzi, pripadne z listov raslin.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny