Předmět Autor Datum
Ano, mohou. ;)
Jakubýček 14.04.2009 18:57
Jakubýček
podotknem ze treba aj oplotenie zhora ak su este mensie . . . ja som o jednu taku malinku prisiel zo…
AAA 14.04.2009 19:22
AAA
Dva a půl roku znamená že želva má alespoň 10 cm a více. Já v tom nevidím problém. Co mě ale opravdu…
KHor 18.04.2009 05:33
KHor
Ty škody způsobené člověkem, tím myslíte krádeže?
Jakubýček 19.04.2009 14:32
Jakubýček
Určitě. A co třeba potkani ? Ti nám kdysi zlikvidovali kachňata a malá morčata. Ani jedno už nemáme,…
Janowak 19.04.2009 23:17
Janowak
Vzhledem k tomu, že se s potkany u nás nesetkávám, nezařadil jsem je do výčtu možného ohrožení. Nicm…
KHor 20.04.2009 06:51
KHor
Nechápu, jaké "pako", můžu želvu ukrást. Ta přeci musí být "k ničemu", když nemá CITES, žádný chovat…
Jakubýček 20.04.2009 12:52
Jakubýček
nazdárek chovatelé, předem díky za informace. Také jsem se zatím nesetkala s ohrožením želv ve venko…
ginger 24.04.2009 15:16
ginger
Myslím,že na tohle se nedá jednoznačně odpovědět, je k tomu málo informací. Záleží na tom jak jsou s…
zuzi 24.04.2009 20:07
zuzi
Taky mi jednu želvu nějaký idiot ukradl. Nejhorší je, že asi vím kdo, ale co si na kom vezmu?! Želvi…
suzy 17.11.2009 18:28
suzy
Pokud máte k želvě doklady, tak bych to řešila na policii. Pokud nemáte nic, tak mu můžete leda dát… poslední
Nerous 17.11.2009 21:05
Nerous

Dva a půl roku znamená že želva má alespoň 10 cm a více. Já v tom nevidím problém.
Co mě ale opravdu zaráží, je spousta osobních negativních zkušeností s kočkama a ptákama. Téměř každý píše že takto již přišel o želvu.
Je to divné, mě se to ještě nikdy nestalo a že koček je u nás na vesnici opravdu požehnaně, chybí tu snad jen ty 18ti leté. Dokonce ani kuny, které vyváděli koťata u nás ve stodole nic. Proto bych chtěl AAA požádat o upřesnění, byla to tedy kočka nebo vrána? Nebo jen želva zmizela?
Já jsem tedy měl vždy problém pouze s útěkem, člověkem, psem, přesně podle pořadí četnosti. Podle způsobené škody se pořadí mění takto: člověk, dlouho nic, pes, útěk. Kočka žádná.

Určitě. A co třeba potkani ? Ti nám kdysi zlikvidovali kachňata a malá morčata. Ani jedno už nemáme, ale občas k nám od sousedů nějaký potkan zavítá. Bojím se, aby v noci spící želvy nenapadli a nesežrali. Ke kachňatům se dokázali i podhrabat spodem. Stalo se to, prosím, někomu nebo mám strach zbytečně? Díky.

Nechápu, jaké "pako", můžu želvu ukrást. Ta přeci musí být "k ničemu", když nemá CITES, žádný chovatel takovou želvu nekoupí a odprodávat je po jednotlivcích musí být dost nebezpečné... No i když, možné ne - je tolik izerátu na které když člověk odpoví, tak se dozví, že želva cites nemá. :-/

nazdárek chovatelé, předem díky za informace. Také jsem se zatím nesetkala s ohrožením želv ve venkovním výběhu, ale pro jistotu je mám zabezpečené ze zhora pletivem. Jenže jsem raději želvíky vzala zpátky do tepla, vůbec se mi nelíbí kolísání teplot a to aprílový počasí. Navíc když želvy byly venku a i zalezlé v boudě, byly hrozně studené a ztuhlé, bojím se prochladnutí a nachlazení. Dám je raději ven až někdy v květnu, kdy snad to počasí bude lepší. Venku se mi zdálo, že ani nežerou, nevím.

Myslím,že na tohle se nedá jednoznačně odpovědět, je k tomu málo informací. Záleží na tom jak jsou staré, jestli jsou zimované nebo jsou celou zimu v terku a zvyklé na teplo. Pokud jsou zimované a šly rovnou ven a nejsou to mimina,tak už myslím,že by venku být mohly i když je to přibrzdí. Pokud zimované nejsou a jdou z terka,tak bych počkala alespoň do května. Taky hodně záleží na teplotách.

Taky mi jednu želvu nějaký idiot ukradl. Nejhorší je, že asi vím kdo, ale co si na kom vezmu?! Želvičku jsem měli více než 15 let, tak mi to přišlo fakt líto. Hlavně jestli se má dobře... Psy máme dva a ti ji hlídají a ani se jí nedotknou...:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru