Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na zkušenosti s inkubátorem

BigBobr -

neporadí "dobře fungující mokrý inkubátor"?
Zřejmě to bude tím, že každému vyhovuje něco jiného. Špatně jsem se vyjádřil, "dobře fungující" není přesně to co jsem měl na mysli. Protože z pohledu vyvíjejících se zvířat je dobře fungující inkubátor každý, ve kterém svůj vývoj dokončí. Měl jsem spíš na mysli pohodlí chovatele, přehlednost, úsporu místa, potřebu manipulace s vejci omezenou na minimum, rovnoměrnou teplotu a vlhkost v celém prostoru, větší tepelnou setrvačnost vzhledem k relativně velkému množství vody, atd.
Třeba pro Uroborose by takový (můj) inkubátor byl nevyhovující, pro vás zřejmě také, vzhledem k potřebě krabičkovat. Pro mě je naopak npostradatelný. Do diskuse jsem se vetřel prakticky jen proto, že jsem chtěl zachránit pověst mokrého inkubátoru.
Cítím-li správně z citované věty výčitku, tak musím upozornit že popisů inkubátorů je na netu opravdu mraky, blbý je, že každý je ten nejlepší, který zaručeně funguje. Skoro každý chovatel, vlastnící webík popisuje ten nejúžasnější a dokonale fungující inkubátor, včetně mě.
Nerad dávám linky na své stránky, protože to vypadá blbě, ale v tomto případě nic jiného nezbude, jde o celé relativně dlouhé vlákno, jak se snaží želvaři.
http://zelvy.top-forum.net/inkubator-zakladni-info rmace-a-stavba-f25/zde-reagujte-na-tema-t288.htm
Pozor ale, jde o přesně určenou, ucelenou fylozofii inkubace, nastřelenou na želvy, snaha aplikovat podobný způsob na vše chovatelné by mohla být zklamáním.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny