Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mech vhodný do tera

Nevím o jaký konkrétní druh se jednalo (???jestli se jednalo o klasický Ophionyssus natrricis - nevím???), každopádně k napadení hadů u mně došlo. Napadenýho hada roztoči tedy ještě spolehlivě poznám. Od více lidí často slýchám, že z rašeliníku to není možný. Já mám tedy ale opravdu tuhle nemilou osobní zkušenost. Ikdyž přiznávám že byla ojedinělá.
Je to přesně ale tak, jako když slýchám z okolí, že je možné si do chovu hadů zavléci roztoče krmnými hlodavci. Já svůj chov myší nemám. Dřív jsem kupoval myši z vícero zdrojů (burzy,zverimexy i od soukromích chovatelů), v současnosti odebíram myši z jediného zdroje. A můžu říct s klidným svědomím že za víc jak 25 let praxe chovu hadů jsem měl roztoče jen 2x. V jednom případě jsem si jist že to bylo právě z toho rašeliníku, a v druhém jsem je dovlekl od nejmenovaného chovatele spolu s psohlavci (tehdy ještě Corallus enydris cookii).
PS: Nebezpečí zavlečení roztočů z čerstvého rašeliníku uvádí ve své knize: Ještěři -Biologie, Chov Gekoni 1 i Ivan Vergner (2001). Tento zdroj informace je snad nezpochybnitelný;-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny