Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sešlost Klubu Chovatelů Želv

Rok se s rokem sešel a opět zde máme první schůzku v čínském roce hada a zároveň první schůzku v našem evropském novém roce.

Setkání je jako obvykle v přednáškovém sálu ZOO Praha v sobotu 9. března od 9-00

9.30. Hana Svobodová: Mořské želvy v Indonésii

Velký sen malé holky

Želvy obdivuje od šesti let, tehdy dostala první – suchozemskou. S první mořskou želvou se setkala v osmnácti, jela do Mexika pracovat jako dobrovolník v projektu zaměřeném právě na ochranu mořských želv. Od té doby se snaží těmto plazům pocházejících z dob dinosaurů pomoci, jak se dá. Mořskými želvami a příčinami jejich ohrožení se zabývala na katedře Ekologie Přírodovědecké fakulty UK v Praze a kvůli nim studovala i indonézštinu na univerzitě v Padangu na Sumatře. V Indonésii se totiž snaží vytvořit vzorové centrum na ochranu těchto kriticky ohrožených plazů. Podíváme se společně na krásné i smutné fotografie, shlédneme i kousek filmu, dozvíte se, kolik druhů mořských želv vlastně existuje, co je ohrožuje a jak jim my všichni můžeme pomoci.

12.00 Nataša Velenská: Chimelong safari park Guangzhou, Čína

13.00-14.40 oběd

14.50 Petr Velenský, Zoo Praha: Může chov zvířat v lidské péči přinést zoologický objev? Rozmnožení Hardella thurjii v zoo Praha

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny