Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov potkanu

Ahoj, zajimalo by jestli nekdo chova potkany v mensim meritku...tzn ja nevim tak 2 pary chovne...zajimalo by me to z duvodu toho ze bych chtel u kotle kde je celorocne teplota min 16 a max 30 v lete kdyz je hic..chtel bych udelat nejakou bedynku pro 2 pary(rozmer?)nebo mozna i jeden mam to zatim pro 2 hady...pak bych se chtel zeptat na nejake zakladni vybaveni te bedynky co je treba k mnozeni (nemyslim zadne sex. pomucky :D)ale nejake rozdeleni te bedynky...asi bych ji udelal z OSB desek..a jeste by me zajimaly pocty mladat, doba brezosti, pocty vrhu rocne od jednoho paru...predem moc vsem dekuji :) a pokud je tu nejaky chovatel z okoli kladna muzem se dohodnout kdyby chtel brat tak bych vzal vic paru...

loading...
Předmět Autor Datum
stačí bedna T4 a do ní skupinka 1,2-4.podestýlka třeba nějaké málo prašné hobliny z tvrdýho dřeva.Kr…
cejna 26.04.2009 16:54
cejna
Zdravím, OSB desky ti prokoušou. Při této teplotě ti přežívat budou. Možná bych tu bedínku předělil…
šmejký 26.04.2009 16:57
šmejký
Většinou holata sežerou!?To je nesmysl!Kvalitní krmení a holata žrát nebudou.Jinak lepší je skupina…
SNBák 26.04.2009 18:42
SNBák
Zdravím, no když jsem je dříve choval tak my mladé žrali. Štvalo mě to a jak jsem se dočetl i tady n…
šmejký 26.04.2009 19:02
šmejký
U venkovního chovu,kde je více samců pohromadě se to dá předpokládat.Taky hraje roli opravdová zima.…
SNBák 26.04.2009 19:24
SNBák
Taky hraje roli opravdová zima. To rozhodně hraje...v mrazech jsou potkani schopni sežrat i slabšíh…
Dejvhroznýšek 27.04.2009 21:17
Dejvhroznýšek
Mě se právě stávalo že my skoro každý vrh sežrali. A tak sem s chovem potkanů přestal! poslední
šmejký 27.04.2009 21:19
šmejký

Zdravím, OSB desky ti prokoušou. Při této teplotě ti přežívat budou. Možná bych tu bedínku předělil na půl udělal bych tam dvířka aby mohli prolézat. Do jedné bych dal hobliny a v druhé by bylo jídlo a voda. V té s hoblinami by se mohli rozmnožovat a zahřát. Většinou holata sežerou.

Většinou holata sežerou!?To je nesmysl!Kvalitní krmení a holata žrát nebudou.Jinak lepší je skupina 1.2 a více,než 1.1 a stačí plastová přepravka na maso,bez prolejzaček a nějakého dělení.Samice má okolo 5 vrhů do roka,březí je cca 21 dní,mladé odstavuju po 3-4 týdnech.

U venkovního chovu,kde je více samců pohromadě se to dá předpokládat.Taky hraje roli opravdová zima.Mě se to za celou dobu stalo jen jedno,mluvím o potkanech.U myší je to častější jev.Chce to přidávat ke krmení dostatek živočišných bílkovin (psí granule) a tím se dá požírání mladých omezit na minimum,i když stát se to i tak může a stává se to.Ale určitě nesežerou každý vrh.

Taky hraje roli opravdová zima.

To rozhodně hraje...v mrazech jsou potkani schopni sežrat i slabšího dospělce (sežerou úplně vše-zbydou jen chlupy, nic jinýho).
Jinak záleží mimo žrádla taky na skupině...někteří si sednou někteří hold ne. Měl jsem skupinky, který byly fakt OK a jiný mi pro změnu sežraly opravdu každý vrh! A po těchto zkušenostech už na skupinky nehraju (jsem z nich dostatečně vyléčen). Teď mám zvlášť samice, samce a připouštím je...a pohoda :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...