Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak moc krmit?

Zdravim,
chtela bych se zeptat, jak moc krmit zelvy nadherne. Mam problem odhadnout, kolik jidla je jeste prijatelne a kolik je uz moc. Existuje pro dospele zelvy neco jako doporucena hmotnost potravy na hmotnost zelvy? Zelvy krmim asi 5x tydne, dostavaji hlavne file, kure, "potvory" pro rybicky (nitenky, patentky, garamus apod.) a granule. Zelene nejedi. Je to samec a samice a jsou dospeli. Puvodni majitel je krmil denne, ja se snazim zredukovat na od den.
Predem dekuji moc za rady.

Předmět Autor Datum
Zdravím, dospelé korytnačky stačí krmiť 2-3x týždenne, 5x je určite veľa. Pri dvoch až troch kŕmenia…
miro293 29.04.2009 22:04
miro293
Dekuju za odpoved. Ty kureci krky se davaji s kostmi nebo bez nich? A zelatina pro zelvy je co? Deku…
Zofie 30.04.2009 14:43
Zofie
Kuracie krky sa dávajú posekané na drobno aj s kosťami. Jedine z nich orež mastné časti, lebo korytn… poslední
miro293 30.04.2009 14:54
miro293

Zdravím, dospelé korytnačky stačí krmiť 2-3x týždenne, 5x je určite veľa. Pri dvoch až troch kŕmeniach týždenne im dávaj do plna, najlepšie celé ryby, kuracie krky, želatínu pre korytnačky, všetkú možnú živú potravu primeranej veľkosti... Plus nejaké vodné rastliny a čínsku kapustu, aj keď je možné, že to nebudú spočiatku chcieť.

Kuracie krky sa dávajú posekané na drobno aj s kosťami. Jedine z nich orež mastné časti, lebo korytnačky nevedia tráviť tuky. Ako potrava to bude obsahovať všetko potrebné na vývoj panciera. Želatína pre korytnačky je zmes všetkého, čo chceš, aby žrali. Pomelieš tam mäso, ryby, zeleninu, vitamíny, minerály... a pridáš bravčovú želatínu, ktorou to bude držať dokopy. V podstate je to kompletná strava. Receptov na ňu je dosť veľa, záleží od teba, pre aký sa rozhodneš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru