Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka a terarium s UVB

Ahoj,
protože se mi doma uvolnilo jedno terárium přemýšlím o pořízení korálovky. Jen bych se chtěla zeptat, zda terárium 100x40x40 nebude pro jednu korálovku velikánské?
Pak bych se také chtěla zeptat na zdroj UVB. V teráriu by byla jedna terarijní bodovka, jedna obyč žárovka (pokud by bylo moc tepla, bodovku bych vyměmila a byly by tam dvě obyčejné žárovky), je to OK? Dále pak mám v terárku zabudovoanou reptiglo 10,0 zářivku. A přijde mi škoda jí vyndavat. Není ještě "vysvícená". Vím, že hadi nepotřebují zdroj UVB, ale co když ho v tom terárku bude mít? Samozdřejmě bych nešla za půl roku koupit novou trubici, tuhle bych tam nechala dokud by svítila.
A poslední dotaz. Jak udělat na květináči, tkerý kryje žárovku takový ten prsten (jakoby byla okolo květináče malá mistička) okolo, aby se tam hadík mohl smotat a vyhřívat se tam?
Díky

loading...
Předmět Autor Datum
tak terarium bude pro koralovku v pohode...mozna bych dal par :) zarivka nevadi urcite..jinak v takh…
BoaPepe 30.04.2009 13:40
BoaPepe
Díky za odpověď. V podstatě vím, že UVB je pro hada zbytečné pořizovat. Ale když už jí v tom terárku…
lakukacka 30.04.2009 13:56
lakukacka
Já osobně bych do takto velkého terária šoupl buď getulu (kalifornku) nebo hondurenku. Po určitých z…
Arutha 30.04.2009 14:12
Arutha
buď getulu (kalifornku) nebo hondurenku hondurenku? Co to je? V korálovkách se moc neorientuji a zj…
lakukacka 30.04.2009 14:24
lakukacka
hondurenku? Co to je? Lampropeltis triangulum hondurensis. Patří mezi vzrůstově větší korálovky, po…
Arutha 30.04.2009 14:33
Arutha
Jo, jo.. už vím. A také už vím, proč jsem nevědal o jakou jde. Moc se mi totiž nelíbí. Jinak to vyp…
lakukacka 30.04.2009 23:51
lakukacka
kalifornske maji trochu kanibalisticke sklony pokud se nepletu...ale celkove je to spis o barevne va…
BoaPepe 30.04.2009 14:13
BoaPepe
Terárko také mám v obýváku a protože ho mám ve stojanu (vše domácí výroba, druhý pokus už bude lepší…
lakukacka 30.04.2009 14:27
lakukacka
pokud jde jen o estetiku tak oka :) ale jinak "kvajta na to seve" na ktere koliv kytky atd :)
BoaPepe 30.04.2009 14:49
BoaPepe
Jasan, jde jen o estetiku. Také nechci vytvářet nějaké extra pozadí. Jen s úkrytem a s palandou. Je…
lakukacka 30.04.2009 23:52
lakukacka
věř že korálovky jsou s tím s***ím ještě horší než krajty. vyberou si vždy to nejnepřístupnější míst… poslední
lutra 01.05.2009 09:01
lutra

tak terarium bude pro koralovku v pohode...mozna bych dal par :) zarivka nevadi urcite..jinak v takhle velkem tera 2 zarovky nevim nevim...osobne mam pro P.regius jeste o neco vetsi a vytapim 25w zarovkou a jsem rad ze to je tak tak res den kolem tech 26 kdybych zapl druhou leti to na 30...takze o 2 zarovkach pochybuji...s tou mistickou vim jak to myslite ale prijde mi to zbytecne...kdyz klasicky zavesite kvetinac na treba retizek tak se hadek okolo namota a bude se vyhrivat a nepotrebuje na to houpaci sit :) jinak tu malou misticku okolo co popisujete jste pravdepodobne videla v nejakem terariu kde slouzila jako zvhlcovadlo protoze v te misticce byla voda ktera se teplem odparovala a zvedala vlhkost :) uz mate vybrany nejaky druh koralovky?

Díky za odpověď. V podstatě vím, že UVB je pro hada zbytečné pořizovat. Ale když už jí v tom terárku mám, jsem ráda, že to nevadí.
Jinak vyndat jednu ze žárovek není žádný problém.
Jen chci ještě vymyslet a udělat pozadí. Udělat, to nebude takovej problém, spíš to vymyslet. Aby bylo hezké a funkční.
Jinak jakou korálovku? Noo, to je to co zatím nevím. Zatím mám vytipováno kalifornskou, mexickou a královskou. Ale která z nich to nakonec bude, to zatím nevím. Nějaký tip?
Jinak o párečku jsem také přemýšlela, ale třeba u těch klifornských bych se toho docela bála.

Já osobně bych do takto velkého terária šoupl buď getulu (kalifornku) nebo hondurenku. Po určitých zkušenostech už pozadí k hadům nedělám, protože u nich plní pouze první část a to, že je hezké. Tedy do té doby, než se na něj hadi párkrát vyprázdní - což nejde zrovna dobře dolů.
Ad pár nebo ne - vešel by se i pár, nějak nevím, z čeho je ta obava:-) ale doporučuju chovat odděleně, už z hlediska odchovu - tj. dávat k sobě pouze na období páření.
Ad UVB v původním dotazu - pokud jde o lineární zářivku, tak tam je výdej UVb poměrně tristní, tudíž bych se vůbec nebál - jako zdroj světla to lze použít.

buď getulu (kalifornku) nebo hondurenku

hondurenku? Co to je?
V korálovkách se moc neorientuji a zjišťovala jsem jen o těch o kterých uvažuji.

No, u Kalifornských se bojím chovat pár. Aby se mi nesežrali navzájem.
A i u jiných, jakmile jsou 2 hadi v jednom tera, je to o starost víc.

hondurenku? Co to je?

Lampropeltis triangulum hondurensis. Patří mezi vzrůstově větší korálovky, podobně jako kalifornka. Ve vlákně "Pochlubte se - korálovky ii" je jich hromada, můžeš mrknout pro inspiraci.
Ad kanibalismus - ještě se mi nestalo, aby se dva stejně velcí hadi opačného pohlaví "žrali", samozřejmě někdo jiný může mít jinou zkušenost. Jen jedinkrát samice "hondurenky" zažala polykat spolu s myší hlavu samce, který se zakousl z druhé strany (hady jsem rozdělil a jsou dodnes oba OK). Ale to byla moje chyba a při krmení je to pochopitelné. Už z důvodu krmení je právě lepší chovat každého hada zvlášť - předejde se tak podobným možným "omylům". Nicméně bych kanibalismus korálovek v rámci jednoho druhu nepřeceňoval.

kalifornske maji trochu kanibalisticke sklony pokud se nepletu...ale celkove je to spis o barevne variaci ktera se vam libi...driv jsem z delalnim pozadi stravil vzdy par dni...ale je v celku zbytecne a spate se to udrzuje...tera mam v obyvaku takze jsem rad kdyz nejak vypadaji ale ted mam v jednom umelou skalu a ve druhych tapety a s tapetami jsem spokojeny a navic nezabiraji tolik mista a jsou snadno omyvatelne a vypadaji vcelku dobre...

Terárko také mám v obýváku a protože ho mám ve stojanu (vše domácí výroba, druhý pokus už bude lepší :-[ Ale to teď nespoěchá, protže se možná budu stěhovat. Tak bych to pak udělala rovnou na míru), kde je nad tím akvárko, tak pokud tam nedám žádné pozadí nebo tapetu, jsou přez sko vidět všechny kabely, které tam vedou a to není esteticky nic moc.
Tak přemýšlím o nějakém pěkném pozadí kam by se dala zasadit i rostlina.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...