Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topné folie

Zdravicko,
zneuziju Petovi tohle vlakno.
Uvazuju, ze prejdu v terariich (mam jich 5) s constrictory z zarovek na topne kameny, folie, desky nebo neco podobnyho.... ktere nasledne nastavim na termostat. Nechce se mi totiz co dva mesice kupovat zarovky, ktere stejne za chvili ani nebudou.

Proto bych se s vami chtel poradit, co je lepsi..

Topne kameny nechci, jsou dost drahe. Mohl bych si nejakej vyrobit, to bych snad zvladl, ale co jsem slysel, jsou dost tezke a do te me tera steny je nechci radeji davat. Navic teplota povrchu bude asi moc vysoka.

Terarka mam z OSB desek, proto proto tahle moznost http://shop.tpvz.cz/z2794-ultratherm-viv-mat-22 asi odpada, pac se to ma lepit pod terarium a mel bych strach, ze bych vyhorel. Navic to zere vic (v prepoctu na m2), nez ty co prikladam dole.

Nejvic se mi ale zamlouva http://www.hako.cz/inshop/elektricke-vytapeni-a-oh rev/topne-folie-ecofilm/podlahove-folie/ecofilm-f- 606-55-podlahova-folie.html , protoze tolik nezere a cena je velice slusna. Ale zase je problem s tim, ze nevim, jak to do teraria umistit, abych nevyhore, nespalil hady a pod.

Mate nejake dalsi tipy co pouzit? Piste take sve zkusenosti - budu rad.
Celkove bych do toho asi nechtel dat vic jak 2500kc. Cilem je hlavne snizit celkovou wattaz a zbavit se zarovek. Hadi by samozrejme nebyli po tme, hodil bych tam LED pasky, ktere jsem nasel v jinem vlakne.

Jeste by me zajimalo, kdyz budu mit ty topne panely nastaveny na termostat, jak muzu merit teplotu povrchu toho panelu (?) - je to nejak proveditelne?

Diky vsem,
mirror

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny