Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Listovnice-nezere

Dobrý den,chovate nekdo agalychnis callidryas ? mam ji cca od brezna a zda se mi ze nezere.Krome par much bzucivek ktere sem ji hodil do poludarka vzdy vecer a rano uz tam zadne nebyli ale nejsem si jisty zda je sezrala nebo ulitly.Poludarko ma huste osazene: bromelie a umele kvetiny se sirokimi listy na dne je voda s visokou vrstvou kameni stloupec vody je cca 4 cm,ale vistridal sem uz vlhky lignocel i mech.Chovatelo od ktereho ji mam prí zere stredni cvrcki.Skousel sem i dat ji do faunaboxu zastinit a vhodit cvrcka a stejne si ho nevsimala kdyz s timhle mate skusenosti tak prosim poradte dík.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den.Potřeboval bych poradit od nějákého specialisty pes nemoci obojživelníků- samečkovi A.call…
Marek9870 20.10.2009 19:19
Marek9870
Nejsem žádnej odborník na žáby, ale takhle nějak se projevuje plísňová infekce. Kdysi jsem o tom čet…
me 20.10.2009 19:48
me
:-) no ta minerální směs je vidět na těch listech rostlin,ty bíle miniaturní částečky.Tohle ale nebu…
Marek9870 20.10.2009 20:08
Marek9870
Zkusím ještě oživit - nevíte někdo ,čím by se dala ta plísen léčit?Díky:-)
Marek9870 21.10.2009 19:37
Marek9870
Neviem, ako so žabami, ale na liečenie kožných problémov napríklad aj u korytnačiek sa z prírodných… poslední
miro293 21.10.2009 21:53
miro293

Dobrý den.Potřeboval bych poradit od nějákého specialisty pes nemoci obojživelníků- samečkovi A.callidryas se na jedné nožičce udělal jakýsi bílý flek...jedná se snad o plísen?Jde to něják léčit a popřípadě čím ,abych žabce neublížil?Díky...ještě jsem zapoměl dodat,že listovnice je normálně čilá a žere.

[snmek787.jpg]

Nejsem žádnej odborník na žáby, ale takhle nějak se projevuje plísňová infekce. Kdysi jsem o tom četl článek kde psali, že se to v ranné fázi dá podchytit potíráním nějakých roztoků. Tak snad někdo poradí. Jinak takhle občas vypadaj moje ropuchy po souboji se sarančatem posypanym vitamino-minerální směsí.

:-) no ta minerální směs je vidět na těch listech rostlin,ty bíle miniaturní částečky.Tohle ale nebude od směsi....snad někdo přídá nějákou informaci,čím bych to mohl potírat...díky Me;-) ..jinak tohle ještě vypadá na docela rannou fázi řekl bych ,noha ani není nikde zarudlá nic...asi je to jenom povrchová záležitost(doufám tedy)

Neviem, ako so žabami, ale na liečenie kožných problémov napríklad aj u korytnačiek sa z prírodných prostriedkov často používa harmančekový alebo zelený čaj, výluh z dubovej kôry alebo listov, rany sa potierajú medom, prípadne sa iba nechávajú zaschnúť. Pomerne často sa na dezinfekciu používa betadine a na plesňové ochorenia canestel. Antibiotický tetracyklínový Pederipra spray by som asi neriskoval. Najlepšie by bolo, keby sa to malo možnosť vysušiť. So žabami však skúsenosti nemám, takže neviem, ako by na to všetko reagovala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru