Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elaphe helena hlavou proti sklu

VH - já právě myslím, že to OT je, protože už se tu nebavíme o pomoci téhle heleně a řešíme tu jestli je venčení dobrý nebo ne. Proti diskusi samozřejmě jinak nic nemám a ani mi nevadí když se to krapet vyhrotí, přesně jak píšeš, ukáže se kdo jakej je a jestli má argumenty nebo ne. Já mám argumentů dost, ale i kdyby bylo vlákno čistě o proplázce, asi už bych do toho nešla. Nemám potřebu někomu vnucovat svůj názor, koho zajímá, může si vyhledat moje komentáře ve vláknech o "ochočování". Netřeba se opakovat. Navíc každej jsme jinej, zvířata chováme s různým přístupem a účelem a tak se věci nedají paušalizovat. Rozumnej chovatel to bude dělat rozumně a nerozumnýmu ani názory z poradny nepomůžou.

Krokodýl - hadi z přírody jsou samozřejmě jiná kategorie a ani nemyslím, že by tu o nich v souvislosti s proplázkou někdo uvažoval.

Já tu mluvím o hadech, který ven z terárka chtěj, ne o hadech který někdo vyndavá. Kdyby hadovi vadilo vylézt z terárka, nevystavoval by se tomu. Není blbej a tyhle věci si umí dobře spojit. Řídím se chováním hadů a z něj vidím, jestli jim něco vadí nebo ne. Nebudu zbytečně namáčet hada, který to nesnáší a naopak druhého, který se ve vodě válí, pije jí a nechce z ní ven, klidně do vany dám. Každej had je individuální a podle toho je třeba k němu přistupovat. Dát mu prostor ať se projeví, co chce a co mu vyhovuje a pak to respektovat. To je všechno. Jak říkám, už to tu rozebíráme nad rámec.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny