Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agresivita u želv zelenavých

Dobrý den, měl bych jeden dotaz ohledně agresivity u želv zelenavých. Třetím rokem mám samečka (v červenci mu budou 4 roky), letos v únoru jsem mu pořídil samičku (je jí kolem 5-6 let a je cca o 5cm větší). Hned jak jsem je dal k sobě do terária, sameček jí začal pronásledovat a kousat do zadních nohou a krunýře, když je ale před ní, nedělá mu potíže jí kousnout do čumáku... :( před měsícem jsem je dal na zahradu do většího výběhu než je tera ale nic to nezměnilo. Co mám dělat? mám tomu nechat volný průběh a čekat až se uklidní nebo ho budu muset dát pryč (z prostorových důvodů prostě nemůžu mít doma dvě terárka... zatím během toho necelého čtvrtroku k mému údivu k žádnému zranění nedošlo, tak nevím, máte s tím někdo zkušenosti??? každý kdo má dvě želvy mi řekl že se s tím nikdy nesetkal a že se jeho želvy v pohodě snášej... moc díky za každou radu a postřeh :))

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je normální. Mám pěti očního samce a dvouroční samičku, rozdíl obrovský. Samec to dělal zpočátku…
DA-any 20.07.2009 14:30
DA-any
pro Nerous: jj, boudička je tak malá že se tam samička ani nevotočí a ven musí couvat :-) želvákovy…
Jirka S. 20.07.2009 17:01
Jirka S.
a želvák zlobí i v zimě? tak to je teda kanec:( kvůli stejnému problému mám vodního želváka pořád v…
Nerous 21.07.2009 09:37
Nerous
no, zlobí od doby co jsem ji k němu dal tj. od konce února. Jinak vodní mám taky mám samce se třemi…
Jirka S. 21.07.2009 12:40
Jirka S.
A jaké máte vodní želvy - elegansky asi ne, že? Mně se zase nedaří udělat chovnou skupinu elegansek,…
Nerous 21.07.2009 13:43
Nerous
mám zrovna elegansky :-) měl jsem dva samce a dvě samice, jeden ze samců kousal jak druhého samce ta… poslední
Jirka S. 21.07.2009 17:28
Jirka S.

To je normální. Mám pěti očního samce a dvouroční samičku, rozdíl obrovský. Samec to dělal zpočátku tak měsíc určitě, pak jen občas a teď je v klidu:). Samička se také neuměla bránit, kousal jí do tlamičky, do nožiček a do všeho, co na želvičce bylo přístupno, ale zvládli jsme to. Teď Ti dva bez sebeb nemohou být. Jakmile jde jeden zlobit, druhá hned za ním, jakmile jde jeden na potřebu, druhá musí hned také atd... Jsou roztomilý a jsem ráda, že jsem to tenkrát to sado vydržela:):)

pro Nerous: jj, boudička je tak malá že se tam samička ani nevotočí a ven musí couvat :-) želvákovy je to ale jedno a jakmile tam samička vleze (když už -většinou se nechá pronásledovat a kousat aniž by se bránila), tak ji prostě kouše zezadu do krunýře a do zadních nohou ..
jinak DA-any, nemyslím že to toho mýho taky přejde vzhledem k tomu že už jsou krvavý rány, útoky byly docela brutální takže jsem je dnes asi po čtvrt roce rozhodl rozdělit aby k sobe nemohly a uvidim. Dát pryč se mi ho nechce ale asi nebude jiná možnost. V létě je to OK, na zahradě výběh rozdělim ale v zimě nemůžu v bytě mít dvě terárka ..:-/

no, zlobí od doby co jsem ji k němu dal tj. od konce února. Jinak vodní mám taky mám samce se třemi samičkami a tam je vše OK :-)
terárko přepažit můžu ale pak bude mít jedna želva plochu dna jen cca 45x40 cm, což je dost málo :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru