Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lov lišajů

Hned na zacatek - opravdu hodne se mi nelibi odpoved, jde mi jen o lisaje - jsou to ziva zvirata! Zkusete zapremyslet i nad ostatni zveri. Samo, kdyz jsem zacinal, tak jsem taky mel rad jen ty velke potvory a ted me casto jen stvou :) Ti prtavci jsou casto moc pekni a myslim, ze se jim lisajove nerovnaji...

Co se tyce sviceni, tak nekteri jsou jiz pryc. Treba lipak uz tady na JM odletal a kyprejaci jsou uz taky pekni chudacci. Ale v pondeli jsem lovil v Krusnych horach - Sebik - porcellus, elpenor, pini a jeste neco, ale to zatim neprozradim, ale je to superspek :)) a vse krasne. Ale je to 800 m n.m. Ted je nejvyssi cas na ocellaty. Zalezi an tom, od kud jste. Mam zkusenost, ze treba zrovna lipovej udela na JM i tri generace rocne! Stejne tak porcellus, alepenor a velmi vzacne i populi.

Kdy svitit - to je tezke. Lisajove obecne letaji celou noc, ale nektere druhy radeji za soumraku - treba gallii, euphorbie ci proserpina letaji v podstate jen z vecera, vsichni ostatni dlouho do noci. Ja svitivam co vydrzim ja a teplota - kdyz to klesne pod 13, tak to byva uz slabe. Ale casto jsem prekvapen, co prileti treba v jednu. Zase obecne lze rici, ze v noci a treba az k ranu radi letaji prastevnici, lisajove spis cca do 12. Co se tyce období, tak ja svitim uz dva mesice :) Lisajove na JM letaji urco od pulky dubna (letos prvniho mam 11.4. tiliae).

Jeste k tem lampam. Je nutne, aby mela hodne UVA a i Bcko se hodi - takze HQL (rtutove) jsou skvela moznost. Pozor, lepsi mam zkusenosti s tlumivkovejma! Vynikajici je, kdyz jsou bez luminifioru - ty u nas dela jen Novalamp. Ja si ted od MedMika poridil jednu specialni teraristickou (kompakt), ale jeste jsem se nedostal k tomu ji instalovat. Dobre je mit nejakou konstrukci. Me se nejvic osvedcilo platno natazene mezi tri tycky (jen do plochy). Vynikajici zkusenosti mam s lapacema, ale to bych tu psal do aleluja :)

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny