Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota pod ohřívací lampou- Osmák degu

Zdravím, obracím se na ty z Vás kdo má zkušenost s chovem Osmáků degu. Dnes jsem pořídil 100W červenou žárovku vložil do květináče :-) a umístil ji nahoru na klec. Pod ohřívadlo jsem umístil hamak a naměřil teplotu kolem 48st.C Je to vše v pořádku nebo mám dát pelech níže? Myši tam lezou, ale že by tam nějak nadšeně vegetovali se mi nezdá.

Díky za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no celoročně to bych asi neriskovala, to si myslím, že zimu by nezvládali úplně dobře, já jsem osmák…
hathor 03.06.2009 12:41
hathor
Měl jsem namysli že bych jim udělal takovou venkovní velkou voliéru, která by byla napůl v místnosti…
šmejký 03.06.2009 14:18
šmejký
Ano mám zkušenosti s chovem osmáků i přes zimní měsíce venku(je to Chilský hlodavec)...akvárium stač…
rattus 03.06.2009 14:33
rattus
osmáky mám normálně celoročně venku a nikdy jsem nepozoroval,že by strádali nebo tak něco ;-) poslední
Josefek 08.07.2009 11:50
Josefek

no celoročně to bych asi neriskovala, to si myslím, že zimu by nezvládali úplně dobře, já jsem osmáky vždycky viděla jen v bytech, neznám nikoho, kdo by je měl celoročně venku, ale třeba bude mít někdo jiné zkušenosti. Osobně si myslím, že zimu venku nezvládnou.

Měl jsem namysli že bych jim udělal takovou venkovní velkou voliéru, která by byla napůl v místnosti a na půl uplně venku, udělal bych ukryty v kterých by to vyhříval topný kabel, který by byl v každém ukrytu. Pak bych udělal takovou vyvýšenou polici kde by to vyhřívala obyčejná bodová žárovka 60W.

Ano mám zkušenosti s chovem osmáků i přes zimní měsíce venku(je to Chilský hlodavec)...akvárium stačí v nejsilnějších mrazech zateplit např. polystirenem...
Jak píšeš rozdělit to na dvě části by bylo dobré, ale žádné topné kabely ani žárovky bych tam nedával. Osmáci více ocení větší kovový kolotoč který je zabavuje denně;-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru