Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymytí terária octem

Tak dneska jeste jednou :-)
Mam dneska uklizeci den a posledni dobou me trapi mensi zapach v terariu u leguana. Posledni dobou mi do terarka totiz kali. A celkove je to tam takove lehce zatuchle. Je mozno cele terarium (poslicky, vetve, zdi z OSB3, umele kytky...proste vse krome leguana) vymyt octovou vodou (jaky pomer?)? Nebude to legosovi vadit?

Předmět Autor Datum
To sice netuším, ale já když dělám generální úklid a třeba u agamy vousaté je to někdy taky smad, že… nový
Luc 06.06.2009 17:43
Luc
to me ani nenapadlo pouzit nejaky ekologicky prostredek ;-) Mrknu na to. Nicmene terarko mam vymyte,… nový
Mirror001 06.06.2009 17:46
Mirror001
Ono asi hodně záleží na tom, jak má kdo zařízené terárko. Jinak když něco fakt drhnu, občas použiju… nový
Luc 06.06.2009 17:55
Luc
Hypermangan jsem pouzil pro dezinfekci a ocet pro odstraneni pachu. Problem je v tom, ze legos vsech… poslední
Mirror001 06.06.2009 18:08
Mirror001

To sice netuším, ale já když dělám generální úklid a třeba u agamy vousaté je to někdy taky smad, že by jeden pad´, používám k mytí prostředek na nádobí od firmy Ecover - ekologicky šetrný výrobek, mám s ním výborné zkušenosti, protože je velmi snadno biologicky rozložitelný a rozpuštěný ve vodě má velmi nízkou toxicitu. A i kdyby ho náhodou někde trochu zůstalo, zvířeti se nic nestane. To mám zase vyzkoušené u vodních želv.

to me ani nenapadlo pouzit nejaky ekologicky prostredek ;-) Mrknu na to.
Nicmene terarko mam vymyte, vsechny rosttliny jsem vytahl , vykoupal v hypermanganu, pak jsem udelal zhruba 2% roztok octa a rozprasil po celem terariu vcetne kytek.
Zatim v pohode. Nebudu to opachovat, jen to necham vyvetrat

Ono asi hodně záleží na tom, jak má kdo zařízené terárko. Jinak když něco fakt drhnu, občas použiju od firmy Ecover i písek, má stejně dobré biologické vlastnosti jako ten prostředek na nádobí. S tím octem vážně nemám vůbec žádné zkušenosti, takže nemůžu sloužit. A ještě něco, ten prostředek na nábobí má lehkou přírodní parfemaci, takže na rodíl od octa a hypermanganu je na smrad jak dělanej ;-)

Hypermangan jsem pouzil pro dezinfekci a ocet pro odstraneni pachu. Problem je v tom, ze legos vsechno olizuje, tak prave nevim, jestli mu to nevadi....pac ocet je kysely + to aroma je ze zacatku docela sila. Vyhoda tvych prostredku je v tom, ze mas 2 v 1. Jinak na odstraneni pachu je prej i soda ve vode + vymackany citron. To vsechno mam z "Mate doma uklizeno?" co vysila TV Barrandov;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru