Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agamy

Zdravím všechny příznivce teraristiky,
Měla bych dotaz, jde mi spíš o vaše názory nebo tedy snad i fakta.
Chováme doma tři agamy kočinčinské (1 samce, 2 samičky). Máme terárium o rozměrech výška 180 cm, šířka 80 cm, hloubka 75 cm. Jde nám o to, že na ně již nemáme tolik času jako dříve. Nemůžeme se tedy shodnout, jestli se náhodou ještěrky netrápí. Když jsme bydleli u rodičů – tak nám je vždy mamka obstarala – jako že k nim často chodila, brala si je na ruku a pouštěla po bytě. My pak ještě třeba i večer. Jenže teď již bydlíme sami a chodíme pozdě domů. Takže jsou ještěrky pořád sami. Kolikrát když přijdeme, tak již spí. Přijdou mi takoví bez života, sice žerou, žádné zdravotní problémy na nich nepozorujeme, ale připadají mi smutní. Chtěla bych tedy znát váš názor. Přítel si myslí, že jim samota až tak nevadí, když jsou tři, ale mě se to nezdá. Zvláště, když dříve opravdu byly pouštěny po bytě apod.
Když by tomu bylo tak, že to pro ně nejsou dobré podmínky, tak ač neradi, ale raději bychom je viděli u někoho, kdo na ně ten čas mít bude. Můžete nám tedy napsat, co si o tom myslíte vy? Předem všem děkujeme.

Předmět Autor Datum
zdravim, pri zajisteni odpovidajicich podminek vhodnych k zivotu,coz se zda,ze u Vas maji,je niktera… poslední
Redsnake 16.06.2009 09:21
Redsnake

zdravim,
pri zajisteni odpovidajicich podminek vhodnych k zivotu,coz se zda,ze u Vas maji,je nikterak netrapite.Agamy nejsou zavisle na brani do rukou a ruzne pousteni,jsou dost spokojene i kdyz si zijou samy pro sebe.I v prirode se jim nikdo nevenuje a presto tam tento druh preziva a prosperuje velmi dobre:)takze nevidim duvod proc by jste se meli zbavovat svych zvirat,protoze jim nijak neskodite,spis by se dalo rici,ze naopak je to pro ne vhodnejsi.
Chovu zdar

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru