Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Scinkové rodu Chalcides

Ahoj, z burzy v Aldisu (HK)jsem si přivezl scinky, prodejcem označené jako Chalcides boetgeri. Ten název je nejspíš špatně, ani Google nic nenašel. Podle fotografií je to asi Chalcides bedriagai. Jde mi to, jaké zkušenosti máte s chovem a případným odchovem těchto scinků, a hlavně jak řešit jejich agresi vůči sobě navzájem? Mám samce a dvě samičky v teráriu 60 x 40 x 20 cm, na dně písek s kamením, kámen pod žárovkou 40 W, kusy kůry, kameny a mělkou misku s vodou. Jedna samička má konec ocásku regenerovaný, a ta druhé chybí úplně a to jsem si ji přivezl s ocáskem kompletním! Dík za radu

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja mam doma Chalcides sexlineatus, pravdepodobne parik v terarku s podlahou 70x40 (bolo prazdne tak…
Bic0 25.06.2009 10:06
Bic0
Ahoj, to si nemyslím, protože tak špatně zabezpečené terko snad nemám.. Kameny jsou pár cm od sebe,…
Aahz 25.06.2009 14:19
Aahz
Praveze nerozoznavam, preto bolo v mojom prispevku "pravdepodobne parik" :) Pri kupe boli oba rovnak…
Bic0 25.06.2009 20:16
Bic0
No to je dobrý, takže hurá do terárka, všechno obrátit vzhůru nohama a pak zjistit, že si stejně nej…
Aahz 26.06.2009 15:19
Aahz
Toto mi napisal chalan ktory chova tiez sexlineatusy: u scinkov, co chovam, je situacia asi takato:… poslední
Bic0 26.06.2009 15:21
Bic0

Ja mam doma Chalcides sexlineatus, pravdepodobne parik v terarku s podlahou 70x40 (bolo prazdne tak som ich tam supol). Na dne piesok+lignocel, par plochych bridlic a koru zamaskovanu pod umelou rastlinou. Agresivitu som si u nich nikdy nevsimol, ani pri krmeni. Nemohlo sa ti stat ze by si ten chvost niekde pricvikla? Poradili mi ze ked tma bude davat bridlicu, bud ju mam polozit uplne na dno alebo niecim podlozit aby sa nestalo ze ju scink podkope a zavali ho to.

Ahoj, to si nemyslím, protože tak špatně zabezpečené terko snad nemám.. Kameny jsou pár cm od sebe, ale dost blízko, aby se tam mohli ukrýt.Nemají ostré hrany, jsou to dešti omleté pískovce. U gekonů se mi před časem stalo totéž, s tím rozdílem, že to bylo proto, že jsem tam nevědomky umístil dva samce. Ten nově příchozí přišel taktéž o konec ocasu.To mě privádí k myšlence, jak rozeznáváš pohlaví u těch svých? Mě prodejce řekl, že samec má hranatější hlavu, méně oddělenou od těla a samičky že mají žluté hrdlo.

No to je dobrý, takže hurá do terárka, všechno obrátit vzhůru nohama a pak zjistit, že si stejně nejsem jistý :-)..Je to možné, že jsou to dva samci, ale jsou mnohem "tlustší" v těle, proto předpokládám, že jsou to samičky.

Toto mi napisal chalan ktory chova tiez sexlineatusy:

u scinkov, co chovam, je situacia asi takato: samec ma mohutnejsiu (vacsiu, sirsiu) hlavu nez samica. samica je zasa dlhsia v trupe (vacsi rozostup medzi prednymi a zadnymi koncatinami), samec ma trup naopak kratsi. celkovo je samica dlhsia nez samec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...