Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - mládě nežere

Zdravím všechny a prosím o pomoc. Koupil jsem si tohoto krásného hada cca před měsícem a byl po prvním žraní ale teď mu už měsíc nabízím skákavky(jelikož jeho první byla malá myška) a utiká před ní. Jak dlouho můžu čekat než začít násilně krmit. Mám ještě jednoho už dva roky a ten žere od prvního do teď bez problémů i v zimě. Prosím o radu, nerad bych o nada přišel.
Děkuji Michal
Změna předmětu, původně: Krajta Královská - mládě nežere (halapremek)

Předmět Autor Datum
Proč nečtete a zakládáte stále znovu stejná vlákna - Regiuska nežere]:)A zase se ptám, zakladní podm…
PC3 04.07.2009 08:42
PC3
Omlouvám se ale jsem tu prvně. Je z odchovu ale bohužel jsem ztratil kontakt na chovatele. Tvrdil že…
mick.rtn 04.07.2009 09:03
mick.rtn
Byla koupena na burze?Můj osobní názor, je to import,který nikdy nežral.Takový prcek se lépe odchová…
PC3 04.07.2009 10:49
PC3
Taky si myslím, že to je import.Ostatně jako většina prodávných krajt na burzách.Se žraním bývají i…
weyn 04.07.2009 12:10
weyn
Ahoj já nesoudím , zda to je či není odchov, podle těch rozmazaných fotek se to stejně asi těžko poz…
broz.pavel 04.07.2009 18:17
broz.pavel
presne tak jak psali nademnou ostatni 1.zkontrolovat tlamku potom uz jen zmensit tera,pokud udelala… poslední
exel 04.07.2009 23:13
exel

Proč nečtete a zakládáte stále znovu stejná vlákna - Regiuska nežere]:)A zase se ptám, zakladní podmínky chovu!!! Nejsme zde jasnovidci.Je to odchov ČR či import? Jak radit, když napíšete,že nežere a nic dalšího? Násilně nekrmit. Pokud je to odchov,kontaktovat chovatele,poradí. Pokud je to import, žral poprvé u vás,či jste jen slyšel,že žrala? Až napíšete tyto informace,můžeme něco řešit dále.Pokud možno,přidejte foto terária,kde ji chováte.

Omlouvám se ale jsem tu prvně. Je z odchovu ale bohužel jsem ztratil kontakt na chovatele. Tvrdil že je po prvním žraní. Terárium je myslím si dostačující jelikož moje druhá krajta v tom samém (mam dvě stejné) žije v pohodě dva roky a žere uplně normálně. Jěště jedné věci jsem si všiml. Vůbec nevětří jazykem.

Byla koupena na burze?Můj osobní názor, je to import,který nikdy nežral.Takový prcek se lépe odchovává v plastovém boxu.Nepotřebuje osvětlení,jen malinký topný kámen,nebo pod část boxu topnou folii.Do boxu papírové utěrky na dno,misku s vodou a z plastového květináče úkryt.Dej ji do boxu malé potkaní hole,nebo myš - skoču.Mé mláďata na 1. krmení berou potkaní holata,asi týdení, nebo malé myšky-skočky.Vědšina mláďat si vezme hole i z pinzety:-)

Taky si myslím, že to je import.Ostatně jako většina prodávných krajt na burzách.Se žraním bývají i importu problémy.To že měsíc nežere už může zavánět problémem, ale záleží na tom, kdy žrala naposledy.Protože víš, že měsíc u tebe nežere, ale nevíš kdy, nebo jestli vůbec žrala u tomu prodejci.U importu jsem vždy hady dával do menších terárii, to by mohlo pomoct.Nevím sice jak velkou myšku dáváš, ale zkus menší:-)A chvilku ji u něj nech, někdy to travá, než se odhodlá.Zkus to ve dne a když ne, tak vyzkoušej i v noci.Uvidíš, že to přijde.

Ahoj já nesoudím , zda to je či není odchov, podle těch rozmazaných fotek se to stejně asi těžko pozná. Jeden fakt ovšem je, že to terárko je pro ni bych řekl až moc veliký a reginy se v něm ztrácí. Doporučuji tedy : zmenšit prostor, třeba ji dát do plastového boxu a ten dát do terária ( teplota ) zařídit podmínky, vzušnost , voda.... a zkusit jí předložit holátka nebo prasátka, jsou to osrstěná holata.
Pokud to nevezme, podívat se do tlamky, zda nemá problém tam a nebo ji vzít k veterináři.
Možná se tomu stejně nevyhneš.
Chovu zdar

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru