Předmět Autor Datum
Vidím že Vám nikdo neodpovídá... tak to zkusím já, ač jsem zde nový ;-) Trochu jsem upravil překlad…
H.o.n.z.a 06.07.2009 21:39
H.o.n.z.a
díky moc za odpověď:)
dodo7 07.07.2009 10:33
dodo7
Není zač, doufám, že vám to alespoň trošku pomůže... ještě bych doporučil se vzít sebou nějaká dřívk…
H.o.n.z.a 07.07.2009 18:56
H.o.n.z.a
zde skoro nikdo neodpovedel pro to žě staci vyhledavac a napsat krajta kral.a je tu na stovky odpove…
zfhk 07.07.2009 20:27
zfhk
Příště už to neudělám, děkuji za informaci. ;-) Na dvě věci jsem ještě zapomněl, když už jsem v tom…
H.o.n.z.a 08.07.2009 07:40
H.o.n.z.a
zde skoro nikdo neodpovedel pro to žě staci vyhledavac a napsat krajta kral.a je tu na stovky odpove…
halapremek 08.07.2009 14:45
halapremek
Souhlasím. Je fakt , že při zadání do vyhledávače vyjede mraky informací, ale popravdě řečeno prokou…
jindra78 08.07.2009 15:30
jindra78
V pohodě... :-)napsal jsem to v žertu. Ten můj první příspěvek je z překladu a byl psán původně od…
H.o.n.z.a 08.07.2009 15:36
H.o.n.z.a
Jasné, Maxwella mám samozřejmě přečteného. ;-) poslední
halapremek 08.07.2009 17:03
halapremek

Vidím že Vám nikdo neodpovídá... tak to zkusím já, ač jsem zde nový ;-) Trochu jsem upravil překlad od G. Maxwella zabývající se podobným problémem.

Samostatně žeroucí mláďata mohou odmítat potravu z důsledku stresu z přepravy nebo změny prostředí a je nutné je rozkrmovat znovu. Proto velmi doporučuji nákup rozkrmeného a staršího mláděte. Při nákupu novorozených nebo jednoletých mláďat, vybíráme jen zvířata silná, s dobrou hmotností. Vyvarujte se nákupu slabých zvířat s výrazně viditelnými žebry a vystouplou páteří, nebo se zvrásněnou kůží (kromě míst kde se tělo ohýbá). Obzvláště opatrný buďte při podélném svrásnění kůže, která může signalizovat dehydrataci nebo podvýživu. Zvíře má být hladké a lesklé, s dobrou svalovinou. Nekupujte zvíře, které má na těle uschlé zbytky nesvlečené kůže. I když je vcelku snadné zbavit mládě zbytků nesvlečené kůže, může tento problém signalizovat, že mládě bylo drženo v příliš suchém prostředí a může trpět dehydratací nebo poruchou ledvin. Rovněž se vyhněte nákupu oteklých zvířat, která vypadají jako by byla naplněná tekutinou, protože to obvykle signalizuje ledvinové problémy. Pokud je mládě dost velké a můžeme ho bezpečně uchopit do ruky, je vhodné ho nechat plazit v dlani a pomocí palce a ukazováčku nahmatat případné smyčky, boule nebo důlky. Novorozená mláďata by ale měla být kontrolována pouze vizuálně. Zkontrolujeme oči, čenich, tlamu a retní jamky, které mají být bez výtoků. Také zkontrolujeme zdali normálně kmitá jazykem, a že se pohybuje s jistotou, a nemá žádné neurologické poruchy, které se projevují nekoordinovanými pohyby nebo chvěním.
Je důležité odhalit případný problém hned a ne až po několika dnech od nákupu.
Pozorně naslouchejte zdali mládě těžce nedýchá, respirační infekce se projevují stíženým a slyšitelným dýcháním.
Poznámka: některá mláďata vydávají slabé syčení nebo funění když jsou vyrušena, to je normální a nesignalizuje to žádnou nemoc. Někteří schovají hlavu do závitů svého těla.
Výběr zdravého zvířete je mnohem důležitější než jeho vybarvení, když si vybíráte vaši první krajtičku.
Jestliže si koupíte zvíře přes internet bez předchozí návštěvy, přesvědčete se nejdříve o důvěryhodnosti chovatele. Dobrý vztah mezi prodávajícím a kupujícím je základ pro rozumný nákup. Při získání mláděte doporučuji osobní návštěvu a výběr u zkušeného chovatele.
Tak takhle jsem to trochu poupravil a nakonec je ještě nutno dodat, že si pořizujete zvíře, které při správné péči s Vámi bude klidně čtvrt století...
H.

Není zač, doufám, že vám to alespoň trošku pomůže... ještě bych doporučil se vzít sebou nějaká dřívka, nejlépe "klacek" od nanuku a tím krajtičce otevřít tlamičku, ve dvou to jde docela dobře. Jeden drží hada a druhej se v něm rejpe ;-) někdy jsou lepší ta dřívka dvě. Rozhodně by se v tlamičce neměly nalézat červené body či dokonce sýrový výpotek, v takovémto případě rozhodně hada nebrat.

Po přenesení domů provést pečlivou aklimatizaci, ale to už by bylo na jiné téma...
Tak hodně štěstí.
h.

Příště už to neudělám, děkuji za informaci. ;-)
Na dvě věci jsem ještě zapomněl, když už jsem v tom nošení sov do Athén. Tak tedy, věnovat pozornost kloace, musí být pevná, štítky přitisknuty k tělu a v žádném případě z ní nesmí nic vytékat. A ještě jedna věc je docela dobrá: vzít si sebou bílý ubrousek a celého hada jím nechat v ruce projít, na něm se celkem dobře pozná zdali má zvíře roztoče. To není žádná tragedie, pokud to není vysloveně invazního charakteru, ale rozhodně není na škodu o tom vědět. Prevenci proti těmto ektoparazitům je vhodné provést, zvláště pokud zvíře kupujeme na burze.

zde skoro nikdo neodpovedel pro to žě staci vyhledavac a napsat krajta kral.a je tu na stovky odpovedi nic ve zlym ale je to tak

Buďme rádi, že je ještě někdo ochoten odpovídat na základní věci, i když jsou tu už stokrát popsané.

Příště už to neudělám, děkuji za informaci.

Jen klid, nenechte se otrávit příliš brzy. :-)

V pohodě... :-)napsal jsem to v žertu.

Ten můj první příspěvek je z překladu a byl psán původně od Maxwella k chondropythonům (musel jsem ho upravit)tak je to takové kostrbaté... a též i ta informace, že "novorozená mláďata by ale měla být kontrolována pouze vizuálně" je u druhu P. regius matoucí. To jsem měl smazat...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru